LCD kablówka, dekoder nki i tv: sams 656, philips 7403

janusz23

New member
Witam.
Miałem już poważny zamiar kupić coś z serii Samsunga 7 lub 6 tańszy. Naczytałem się postów i pojechałem do sklepu w Katowicach w Dolinie 3 stawów RTV AG......
Na wyeksponowanym miejscu były włączone tv lcd samsunga serii 7 i 8 oraz sony w 4000 w4500 e4000 no i !!!!!! sygnał na tv pochodził z blu-ray-a jakieś fragmenty olimpiady z Pekinu. Odczucia, praktycznie brak różnicy no może sony miał bardziej czarny czarny. Na drugiej ścianie wisiały same samsungi i leciała jakaś płyta demo z DVD. Odczucia, totalna chała ale pan sprzedawca powiedział, że to przez kable no dobra może miał racje. Co polecał pan sprzedawca sony w4500 i wyższe modele a później samsungi.
Tak się zdarzyło, że znajomy kupił sama 656 i nie umiał podpiąć nki przez hdmi więc poprosił o pomoc chociaż bardziej znam się na kompach poszedłem, mówię sprawdzę sobie jak to idzie w domu. Co zobaczyłem Tv był podłączony do nki przez kabel scart obraz fatalny oprócz kanałów hd. Znajomemu jeszcze nie wyłączyli kablówki analog $więc mogłem zobaczyć jak to wygląda- brak słów totalna porażka mam tv crt 32 cale 100 hz thomsona i obraz bije go na łeb(taki koński). Po podłączeniu przez hdmi tv z nką obrazy hd malina super tak jak w sklepie z blu-ray-a, ale reszta gorzej niż na moim crt. CO JEST GRANE? z tą tv cyfrową z nki? Programy utrzymywane prze emerytów tvp fatalne!!! A czytałem, że te samsungi to są cudowne itd. Teraz naczytałem się o philipsie 7403, że dobry do kablówki. Może ktoś uczciwie odp.

janusz23

New member
c.d. warunki

odległość od tv 3-3.5m
Nasłonecznienie niestety duże na tą ściane
TV będzie wisiał na ścianie.
Sygnał: upc analog jeśli by słabo to nka, dvd, laptop pełne hdmi
cena do 4 tyś.
ważna ekonomia!!!! (komp. GDY kiedyś przeszedłem z athlona na intela moje rachunki spadły o 30 zł co drugi m-c) NIE CHCE PLAZMY.
dziękuje KIKI za zainteresowanie.

Do góry