Lcd Jvc 32s60 + Xbox 360?

jaca23

New member
Czy ktoś posiada może takie zestawienie LCD JVC 32S60 + XBOX 360? Jak sprawuje się ten model telewizora z nowym XBOX-em? Oczywiście mówię o obrazie uzyskanym przez component (bo z tego co wiem nowy XBOX dysponuje już tym wyjściem w celu uzyskania obrazu HD). Mam pewien problem - telewizor posiada jedno wejście component, a mam już odtwarzacz DVD połączony właśnie componentem. Czy w przypadku zakupienia XBOX-a 360 czeka mnie przekładanie kabli? (wiem że XBOX ma odtwarzacz dvd, ale nie chcę rezygnować z aktulnego, gdyż jest o wiele wyższej klasy)

Dara

New member
Witam, no to jeżeli jest 1 wejście componentowe no to oczywiste że czeka Cię przekładanie kabli, a do gier bardzo ważny jest czas reakcji matrycy szczególnie jeżeli gry będą dzaiałać w HD. Ale myśle że jeżeli czas reakcji stoi na poziomie 12ms to nie powinno być problemów ze smużeniem, a jeżeli czas reakcji w twoim tv ma 8ms to zapomnij o smużeniu (ale nie wiem jaki jest czas reakcji matrycy w JVC), najlepiej gdyby było 8ms.
Pozdrawiam.

Piotrek_PP

New member
Nie wierzcie tak w dane katalogowe. Różne są metodologie mierzenia tych parametrów. Niemniej jvc s60 oglądałem i nie smużył. Z drugiej strony wszystkie nowe lcd na tym poziomie cenowym i wyżej już są wolne od tych problemów.
Swoją drogą "it's a shame", że xbox nie ma żadnego interfejsu cyfrowego czy to dvi czy hdmi. Czyżby aż tak się bali, że im ktoś te bity skopiuje?
Pozdrawiam, Piotrek

Ostatnia edycja:

Dara

New member
No to jak 8ms to super, będziesz się mógł cieszyć znakomitą grafiką bez smużenia.
Pozdrawiam.

Do góry