lcd Hitachi-ktos ma pojecie o jakosci tv tej marki?

Omek

New member
Jak w temacie

Chodzi o ten model -Hitachi L42VK10

Buy Hitachi 42 Inch Full HD 1080p Freeview LCD TV at Argos.co.uk - Your Online Shop for Digital switchover, LCD TVs, Gifts.

W tym miesiacu wyprowadza sie moj brat,bedzie potrzebowal nowego tv-jest okreslony budzet,300 funtów,czyli ok 1500 zl,zakup oczywiscie w anglii.
Ten telewizor ma swietna cene-kosztuje 300 funtow,nie ma nic tanszego,a zarazem markowego-bo jakis dziwnych tanich marek nie biore pod uwage.
Na dobra sprawe nie wiem co sadzic o tv Hitachi,dla mnie to absolutna zagadka,wiem ze to japonska marka-kiedys mialem magnetowid tej marki...ale pozniej zero kontaktu z produktami Hitachi.Nie wiem jakiej jakosci matryce tam pakuja itd

Moze ktos cos powiedziec czy warto kupowac ten telewizor?chocby na podstawie danych ze strony ktora podlinkowalem-komentarze ludzi raczej pozytywne,jak wspomnialem,cena niszczy inne tv,nawet najtansze jvc ,samsungi czy lg.
bedzie pod niego podpiety xbox,jakas tv hd.

\chyba ze jakis uzywany w tym przedziale cenowym-wtedy prosze o konkretne modele,moze byc plazma.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Hitachi w poprzednich latach to czołówka światowa.
Nie znam obecnej linii ale jako firma to super jakość.

Omek

New member
Hitachi w poprzednich latach to czołówka światowa.
Nie znam obecnej linii ale jako firma to super jakość.

Widzisz,dla mnie Hitachi to obecnie megazagadka.

Kiedys,w epoce pewexow i baltony to byla swietna marka-mialem magnetowid tej marki.

Mowie bratu o tym tv,a on mi na to ze nie chce jakiegos "gownianego" hitachi-tylko jakis markowy tv :) Ma 20 lat i nie slyszal o tej marce...w sumie to sie nie dziwe,bo hitachi nie jest widoczne w sklepach,sam lubie popatrzec w sklepach na sprzet,a w anglii hitachi w branzy rtv nie istnieje,pewnie tak samo jest w Polsce...jedyne produkty hitachi jakie w uk widzialem,to cenione wkretarki,wiertarki-tutaj wiem ze oferuja nadal swietne produkty...no ale mi chodzi o tv :-D

Po prostu nie wiem co sadzic o wspomnianym tv.:-|

alternatywa dla tego tv sa np

JVC LT-42TG30J 42"

SAMSUNG LE40D503 40"

TOSHIBA 40BV702B 40"

...tyle ze sa one juz wyraznie drozsze,bo kosztuja po 350 funtow,wobec 300 za hitachi-jezeli nie warto doplacac,to lepiej tego nie robic,tym bardziej ze za 50 funtow brat dokupi sobie juz jakis zestaw glosnikow 2.1

Ten hitachi taki tani wcale nie byl jak mozna zauwazyc w pierwszym poscie,po prostu ma swietna cene po jakiejs obnizce.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
p1050015pt0.jpg

Modele Hitachi jeszcze niedawno były w sprzedaży w Europie.
Te modele testowałem

002_P1080120.JPG

Jakość super.

w Japonii są dalej produkowane i zbierają extra oceny.
Zostałbym przy Hitachi.

Omek

New member
No,te Hitachi wygladaja pieknie,ale widac ze to drozsze i nowsze modele.

Zeby byla jasnosc-nie oczekuje cudow od tv za 300 funtow(czyli ok 1500zl),za ta cene i tak dostaje sporo,bo full hd,jakis pierdoly zwiazane z usb(i tak xbox bedzie odpowiedzialny za multimedia) no i 42".

Po prostu chodzi mi o to,czy ten tv nie jest z jakiejs przedpotopowej serii-z jakas stara przedwojenna matryca,tz ma dzialac z xboxem-jezeli nie bedzie on gorszy od wspomnianych tv,to go kupie....znasz sie na tv,patzrac na parametry tego lcd,myslisz ze bedzie porownywalny do wspomnianych modeli,albo chociaz nie bedzie odstawal?

ciekaw jestem czy hitachi to nadal made in japan,czy made in china :twisted:

play007

New member
Bez reklam
Jak się ma 20 lat to niewiele się wie o życiu, po 40-tce już tak.Niech brat bierze Hitachi i nie marudzi.Japońska jakość.

Omek

New member
Jak się ma 20 lat to niewiele się wie o życiu, po 40-tce już tak.Niech brat bierze Hitachi i nie marudzi.Japońska jakość.

Co racja,to racja...choc fakt faktem,Hitachi jest naprawde malo widoczne w segmencie rtv.
Mam sentyment do tej marki ,ale jet niewidoczna.

Szukajac informacji na temat telewizorow tej marki,znalazlem cos takiego.

•• Hitachi kończy z produkcją telewizorów w Japonii | Telewizory Hitachi Made in China? - koniec produkcji TV w Japonii - Hitachi, Japan Display

Wychodzi wiec na to,ze Hitachi to jeszcze jest made in japan...:D

Mixmich

New member
Z tego telewizora to Hitachi to jest jedynie marka. Podobna sytuacja jest z toshibą 40bv700 lub 37bv701. Te tośki są składane w Turcji. Pilot znany jest choćby z telewizorów marki ok. produkowanych dla sieci mediamarkt i saturn. Od siebie dodam, że to są tanie telewizory, ale z naprawdę dobrą jakością obrazu i niezłą multimedialnością przez port USB :D

Omek

New member
Z tego telewizora to Hitachi to jest jedynie marka. Podobna sytuacja jest z toshibą 40bv700 lub 37bv701. Te tośki są składane w Turcji. Pilot znany jest choćby z telewizorów marki ok. produkowanych dla sieci mediamarkt i saturn. Od siebie dodam, że to są tanie telewizory, ale z naprawdę dobrą jakością obrazu i niezłą multimedialnością przez port USB :D

Hmmm...ciekawe i prawdopodobne.

Jutro chcialem jechac po ten tv,ociagalem sie z zamowieniem online(chcialem osobiscie go oblukac) i obecnie tv nie ma w ofercie,juz zdarzyli rozdrabac-nie ma sie co dziwic,bo oferta ciekawa-,nie wiem czy beda w przyszlym tygodniu,a do piatku musze cos kupic.(euro caly czas trwa ;)).
Gdyby tych Hitachi nie bylo w ofercie,ktory z tych trzech telewizorow bedzie najlepszym wyborem?(wiem ze to tanie padliny)

JVC LT-42TG30J 42"

SAMSUNG LE40D503 40"

TOSHIBA 40BV702B 40"

kkdrg

New member
Bez reklam
Hitachi to olbrzymi konglomerat nie wiem czy jest w branży technicznej coś czego oni nie produkują ale telewizora od nich bym nie kupił.
Wiertarkę tak :).

Mixmich

New member
Samsung to tragedia: kolory bez szału i kiepsko spasowana obudowa, poza tym nie czyta filmów z pendrive'a. JVC nie znam, a toshiba (jeśli nie różni się dużo od bv701) ma nawet niezłe kąty widzenia i czyta filmy z pendrive'a bezproblemowo.

Do góry