konrad_k46
New member
Witam , szukam telewizora dla rodziców, aktualnie stary crt lg, chyba 28 cali
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon około 18 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 3 -4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Dwie najczęściej, czasami więcej.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? zazwyczaj na wprost ale jak jest więcej osób to również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Telewizor stoi tyłem do okien, balkon ma zadaszenie więc pokój nie jest mocno nasłoneczniony
7.Jaki masz obecnie telewizor ? crt Lg, chyba 28 cali
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? przejrzyste, łatwe w obsłudze menu, naturalne kolory, dobre skalowanie, brak smużenia
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? zwykła kablówka, kilka kanałów hd
10.Jakie urządzenia ? kino domowe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-6 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej bez znaczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, informacyjne, dokument, sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie, chyba że dostęp i obsługa byłyby wyjątkowo proste
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16.Preferencje co do marki ? żadnych, sam mam panasonica i jestem zadowolony ale jestem otwarty na wszystkie propozycje
17.Preferencje co do wielkości ? 40"-42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? kiepska jakość obrazu, skomplikowane menu, nienaturalne kolory, słabe skalowanie, niepotrzebne wodotryski
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? głównie popołudnie i wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie jest to konieczne ale jak będzie to fajnie. Pasywne czy aktywne nie mam pojęcia, jak już będzie to pasuje żeby dało się to oglądać
Tak jak już pisałem telewizor będą użytkować moi rodzice więc przede wszystkim zależy mi na ładnym, naturalnym obrazie i prostej, intuicyjnej obsłudze, reszta ma mniejsze znaczenie.
Czekam na ciekawe propozycje
Pozdrawiam
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon około 18 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 3 -4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? Dwie najczęściej, czasami więcej.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? zazwyczaj na wprost ale jak jest więcej osób to również bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Telewizor stoi tyłem do okien, balkon ma zadaszenie więc pokój nie jest mocno nasłoneczniony
7.Jaki masz obecnie telewizor ? crt Lg, chyba 28 cali
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? przejrzyste, łatwe w obsłudze menu, naturalne kolory, dobre skalowanie, brak smużenia
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? zwykła kablówka, kilka kanałów hd
10.Jakie urządzenia ? kino domowe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-6 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej bez znaczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, informacyjne, dokument, sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie, chyba że dostęp i obsługa byłyby wyjątkowo proste
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16.Preferencje co do marki ? żadnych, sam mam panasonica i jestem zadowolony ale jestem otwarty na wszystkie propozycje
17.Preferencje co do wielkości ? 40"-42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? kiepska jakość obrazu, skomplikowane menu, nienaturalne kolory, słabe skalowanie, niepotrzebne wodotryski
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? głównie popołudnie i wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie jest to konieczne ale jak będzie to fajnie. Pasywne czy aktywne nie mam pojęcia, jak już będzie to pasuje żeby dało się to oglądać
Tak jak już pisałem telewizor będą użytkować moi rodzice więc przede wszystkim zależy mi na ładnym, naturalnym obrazie i prostej, intuicyjnej obsłudze, reszta ma mniejsze znaczenie.
Czekam na ciekawe propozycje