Lcd C650 jasne plamy w rogach

Cylin

New member
Witam. Jak w temacie. Własnie kupiłem telewizor model C650 i martwią mnie duże jasne plamy w każdym rogu ekranu. Czy jest to wada telewizora czy kwestia jakichs ustawień. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

cureman

Active member
Bez reklam
Witam. Jak w temacie. Własnie kupiłem telewizor model C650 i martwią mnie duże jasne plamy w każdym rogu ekranu. Czy jest to wada telewizora czy kwestia jakichs ustawień. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Jest to przypadlosc tych telewizorow ,sa egz.bez tych plam i sa z plamami jak trafisz w sklepie...jesli masz gwarancje to reklamuj .

schwarz

New member
A jaki rozmiar kupiłeś. Jeśli 46 to weź to oddaj póki możesz bo to złom i z każdym egzemplarzem coś jest. Jeśli 40 to walcz o wymianę na matrycę SQ.

Mariu

Member
hmmm,a ja mam LE46C650 na matrucy AUO1 i obraz jak marzenie,ma go juz kilka miesiecy i wszystko oki.
Ale moze jakis mi sie "felerny" trafił xD :D

Horhe Ortega

New member
Masz model na matrycy samsunga (SQ),zastosuj ustawienia kalibracyjne z hdtvtest a podświetleniem reguluj w zal. od oświetlenia.Wieczorem-gdy ciemniej-zmniejszaj,bo te "prześwity" najbardziej jest widać , gdy ten parametr jest niepotrzebnie za wysoki.

Do góry