LCD 47 cali jako monitor PC (również do gier)

szpachla2

New member
Witam.

Odległość +- 3m
Czy przekątna 47 cali będzie komfortowa przy korzystaniu z PC?
Czytelność czcionek itp.

Jaki konkretnie model brać?
Chodzi głównie o intput lag i subsampling 4:4:4

Piotrek1989

New member
ja mam u siebie w pokoju samsunga 51''full hd do oglądania tv i pod pc odległość jak siedzę na pc lub gry ps3 xbox 360 to ok 120cm i jest ok do oglądania filmów mam odtwarzacza BluRay 3d LG + adapter optoma 3d xl + 4 pary okólarów aktywnych dlp projektor to BenQ W700+

zibciu

Member
Kolego, nie wiem co uważasz za śmieszne. Ale bierz najwyższy model Philipsa i będziesz zadowolony....

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

ruudboek

New member
Witam.

Odległość +- 3m
Czy przekątna 47 cali będzie komfortowa przy korzystaniu z PC?
Czytelność czcionek itp.

Jaki konkretnie model brać?
Chodzi głównie o intput lag i subsampling 4:4:4

I am in the same situation as you are, except i sit about 3,5 meters away from the screen.
If you change the dpi in windows to about 150% you should be fine with a screen size of 55 inch, not anything smaller then that.
You will also want low input lag when you use the screen for pc use.
Take the 55PFL5507, which has been tested to have 17 ms of input lag:

digitalversus.com/tv-television/philips-46pfl5507h-p12867/test.html]Philips 46PFL5507H: Full Review

I tested the tv myself aswell, the input lag really is correct, but you have to also enable pc mode besides game mode.

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Philips 47" 4007, choć budżet Ci starcza tylko na 42". Samsung nie ma pełnego odwzorowania i słąbo sobie radzi z czytelnością czcionki w modelach EH.

Karpaj

New member
Bez reklam
Nie tyle że nie ma 4:4:4, co po prostu słabo sobie radzi z czytelnością czcionki choćby - choć polecam iść np. z laptopem i samemu przetestować.

szpachla2

New member
Jutro tak zrobie i zobacze bo ciężko mi uwierzyć żeby miał problemy z czytelnością.
W swoim życiu podłączałem kompa PC pod LCD 2 razy.
Jeden TV to był scharp a drugi plazma panacha.

I powiem ci że nie widziałem tam żadnych problemów z czytelnością czcionek.
Wręcz przeciwnie, czytelność była idealna.
TV raczej z dolnej półki. 1400-2000 PLN

Ale jutro się zamknę na 2 godziny w markecie
i sprawdze ten TV

Do góry