LCD 47-55 do ok 3000 zł

MikChy

New member
Witam,
szykuję się do zakupu telewizora do salonu 20m^2, TV ma wisieć na ścianie, w odległości ok 3,3 metra od "publiki", chciałbym aby miał najmniej 47", możliwość podłączenia dysku twardego z filmami oraz, żeby odczytywał napis do tych filmów, Chciałbym aby miał z 3 wejścia HDMI i USB, gdyż będzie równocześnie podłączony pod komputer i dekoder, zależy mi na dobrej jakości obrazu i dźwięku, oglądam głównie filmy sci-fi, akcji, dokumentalne, dlatego zależy mi również na tym aby obraz był płynny (w tej cenie mogę już dostać TV z 100Hz matrycą), chciałbym aby miał funkcje 3D i cieszył z dostarczanych emocji :) Wolałbym, aby z telewizorem nie było problemów, więc modele z często występującymi wadami wolę odrzucić na starcie. Jak do tej pory skupiałem się na tych dwóch modelach Philips 50PFH6510 i Samsung 50 H 6400, jednak o Philipsie widzę sporo negatywnych komentarzy, więc chyba go odrzucę.. Jeżeli moglibyście polecić jeszcze coś innego, jakiś TV LG, czy innych marek lub inne modele Samsunga, to byłbym bardzo wdzięczny :) jestem otwarty na kolejne propozycje.
Pozdrawiam.

MikChy

New member
Dostałem parę wiadomości od osób użytkujących Philipsy i odradzają, pozostają inne marki, Co polecicie z np samsunga, LG, SHARPa, Panasonica itd? trochę śpieszno mi z czasem i dlatego proszę Was o pomoc.

MikChy

New member
Ehh założyłem nowy temat, bo myślałem, że ten został usunięty jakoś.. mam obawy co do philipsa, bo co mi po tym, ze ma fajną specyfikację skoro nie będzie działał prawidłowo przez wadliwy software. Samsung ma słabe kąty, ale to chyba kwestia typu matrycy VA. Nie wiem, przyznam szczerze, myślałem że wybór będzie większy.
Tego sharpa nie mogę znaleźć, a sony wykracza poza mój budżet.

MikChy

New member
jak na razie, z tego co sam znalazłem to:
LG 50LF652V
Samsung UE50H6400
Sony KDL-50W705B
Sony KDL-48W605
Sony KDL-48W585
Toshiba 47L7453DG
Toshiba 50L4333G
Co możecie powiedzieć o tych TV? Wszystkie mają matryce 100Hz=<? jakieś opinie na ich temat? :)

Philipsa odpuszczam z racji tego co się dzieje z ich softwarem i matrycami, szkoda że Panasonic ponoć się skiepścił :(

MikChy

New member
jak na razie, z tego co sam znalazłem to:
LG 50LF652V
Samsung UE50H6400
Sony KDL-50W705B
Sony KDL-48W605
Sony KDL-48W585
Toshiba 47L7453DG
Toshiba 50L4333G
Co możecie powiedzieć o tych TV? Wszystkie mają matryce 100Hz=<? jakieś opinie na ich temat? :)

Philipsa odpuszczam z racji tego co się dzieje z ich softwarem i matrycami, szkoda że Panasonic ponoć się skiepścił :(
Jeszcze do zestawienia dodałbym LG 55lf652v i chyba w ten telewizor będę celował ostatecznie.

Ostatnia edycja:

MikChy

New member
Czas podjąć decyzję, na ringu pozostały właściwie dwa telewizory
Philips 50PFH6510/88 vs LG 50LF652V, oba TV mają dobre opinie jeżeli chodzi o jakość obrazu, matryce 100-120Hz natywne (o ile się nie mylę), ponoć Philips oferuje więcej (ambilight, dodatkowe funkcje, lepsza jakość obrazu), jednakże cały czas słyszę o problemach z nierówno podświetloną matrycą i problemami z oprogramowaniem, LG jest poprawny, chyba ma trochę gorszy dzwięk. Z Tej dwójki (TV do 3000zł) który byście polecili najbardziej, ew czym byście je zastąpili? Bardzo proszę o Wasz komentarz, chciałbym dokonać zakupu już w tym tygodniu.
Pozdrawiam!

MikChy

New member
Wiem już, że Philips oferuje najlepszy obraz w tym przedziale cenowym, LG jest też na wysokim poziomie, a jak np z Panasonic TX-50CS630E czy Samsungiem Samsung 50H6400? jeżeli mielibyście je ułożyć pod względem jakości obrazu i dzwięku to:
1)Philips
i co dalej?

MikChy

New member
Tak po zgłębieniu internetów pozostały mi takie wybory
LG 50LF652V
Philips 50PHH6510
Panasonic TX-50CS630E
Samsung 50H6400

Co z tego wybrać? Philips niestety na ostatnim miejscu przez problemy zgłaszane przez użytkowników w Polsce i na świecie, do których udało mi się dotrzeć.
Ewentualnie co wybrać jako alternatywę dla tych przytoczonych TV, która była by lepsza lub porównywalna z nimi?

Gelo_26

New member
A co jak te w 2016 będą gorsze od obecnych :). Ja wiosną miałem kupować panasonica AS640 no ale nie wyszło ale teraz zdecydowałem się na 90% na Samsunga 55J6200 mam nadzieje że to będzie dobry wybór

MikChy

New member
Jest masakra pod tym względem, nigdy nie wiadomo na co się trafi, zwłaszcza gdy ma się ograniczony budżet :) Chyba pojadę do sklepów pooglądać te telewizory i to zdecyduje po prostu, jak na razie zawęziłem swoją listę do tych, o których wspomniałem..

MikChy

New member
Dzięki za Wasze opinie, w końcu zdecydowałem się na większy 55" model od LG 55LF652V, po porównaniu Sonego z LG nie widziałem dużej różnicy, a w tej cenie mogłem mieć 55", wiec to zaważyło na wyborze, Philips odpadł z powodu negatywnych opinii odnośnie softu i supportu. Dzięki wielkie jeszcze raz za opinie :)

Do góry