Lcd 42 " kilka typów jaki wybrac?

malbart

New member
Jakie masz warunki - wielkość pokoju ? - 4x4
preferowana marka? - brak
preferowana wielkość ekranu ? - 42 cale
jaki sygnał - polsat cyfrowy
jaka odległość od ekranu ? - 3m -4m
jakie urządzenia do podłączenia? -pc,
jaka klasa cenowa? - do 3500zl
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? - 20% popołudniami 80% wieczorami
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? - okno po prawej stornie , rolety, średnie :)
ile osób zasiada przed telewizorem? - 2, w weekendy wiecej
Jaki masz ulubiony program? - discovery, sportowe, informacyjne
Ma stać czy wisieć? - stać
Co Cię wkurza w telewizorach ? -tandetny plastik, dziwne plastikowe wstawki
Czego oczekujesz od telewizora ? - 100hz, ładny obraz, współpraca z pc; filmy full hd, mały lag do gier, nie mam jakiś wysokich wymagań
Full Hd czy HD ready ?- full hd,

-TOSHIBA 42ZV555DG- Łączność z PC
Max. rozdz. dla PC in: 1360x768@60Hz???!! znaczy że w gry full hd nie pogram ?
-Sharp LC42DH77E
-Philips 42 PFL 8404 H
-Philips 42 PFL 7404 H
-LG 42LH7000 nie podoba mi sie wyglad tego lcd ladniejszy już jest :
- Lg 42lh500

nic więcej nie znalazłem, co ma 100hz i jest godne polecenia :( Na liście nie ma sony, samsunga,może coś innego jakiś inny model??
Proszę bardzo o pomoc w dokonaniu wyboru .Za wszystkie z góry dziękuje
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

cosmo1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja nie będę bezstronny, gdyż od tygodnia posiadam 8404 i jestem baaardzo zadowolony. Póki co szukam porad jak go skalibrować, ale już nawet podstawowe ustawienia powalają. Nad softem cały czas pracują - i dobrze, bo divxy czasem skaczą.

malbart

New member
Moim faworytem sa raczej toshiby, ale już sprawdziłem chyba tylko 2 lcd 42" toshiby obsługują full hd na pc i żaden nie ma 100hz
Większość ma cośtakiego Łączność z PC, Max. rozdz. dla PC in: 1360x768@60Hz???!!.

Toshiba 42zv653
hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=44051&page=3
testowaliście ja, zwróciliście uwagę na rozdz?? ma też niby max 1360!!!
Kiki w Tobie nadzieja :)

Ostatnia edycja:

MichasR

New member
FAQ Toshiby:

Czy to prawdziwe są dane z katalogu produktowego, które mówią o tym, że maksymalna rozdzielczość PC dla HDMI to 1360x768?

Niestety w katalogu pojawiły się błędne dane. W trybie PC dla HDMI możemy uzyskać rozdzielczość Full HD (w seriach ZV, XV, RV i 42AV635).

malbart

New member
Czyli mam rozumieć że reszta z ww. marek lcd osiąga rozdz. full hd nawet na d-sub, i tylko toshiba jest tu wyjątakiem?
I czy będzie w takim razie full hd na toshibie przy kablu lcd HDMI - pc DVI?

beerman

New member
Tu masz odpowiedz na temat rozdzielczosci Toshiby :).

www(kropka)toshiba-av(kropka)pl/faq

Tez caly czas mysle o ZV635 :)

PS. Te ograniczenia linkow sa wkurzajace ;).

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Toshiba ma pełna rozdzielczość:
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=44330
028_P1210657.JPG

MAdam

New member
Potwierdzam, Toshiba ZV ma tryb PC, obraz po HDMI z PC po włączeniu tego trybu jest bardzo ostry i czytelny, litery i ramki nie są ani trochę poszarpane. Spełnia idealnie wymogi dużego monitora do zabawy jak i do pracy :) . Jest to ważne, ponieważ nie wszystkie modele TV LCD na rynku oferują taką współpracę, pomimo że potrafią wyświetlać pełną natywną rozdzielczość 1920x1080, to do komfortowej pracy im bardzo daleko..

Ostatnia edycja:

malbart

New member
ok słaniam się w kierunku TOSHIBY 42ZV555DG, ale nie pokoi mnie kontrast dynamiczny tylko 17 000:1 czy to trochę nie za mało np w porównaniu z Panasonic s10 który ma 50 000:1 w tej samej klasie cenowej? ale za to panas nie podaje nigdzie ilu bitowe ma przetwarzanie obrazu

Ostatnia edycja:
Do góry