LCD 32' z przeglądarką internetową. Pomożecie laikowi?

vantheman

New member
Witajcie!

Od początku zaznaczam, że jestem (prawie) totalnym laikiem w kwestii telewizorów, dlatego się tu zarejestrowałem - po pomoc. Chciałem zmienić swoje stare pudło, a właściwie pudełko, na jakiś LCD 32'. Moje wymagania zawarłem w odpowiedziach na poniższe pytania.

1. odległość od ekranu? 2-3m
2. jak słońce świeci w pokoju? Okno od wschodu, operuje max do 9 rano, nie przeszkadza w oglądaniu
3. Jak duży jest pokój: ok 18 m^2
4. Preferowana technologia: LCD LED
5. jaki masz obecnie telewizor? ELEMIS 14' :)
6. jakie programy najczęściej oglądasz? sportowe i ogólne
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: różnie, ale najczęściej pod wieczór
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Bez
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? Raczej ostry.
10. matryca błyszcząca czy matowa? obojętne
11. preferowana wielkość telewizora? 32 cale
12. preferowana marka? brak
13. czego nie lubisz w telewizorach? szerokich ram TV
14. jakie urządzenia będą podłączone? od czasu do czasu komputer po HDMI, w przyszłości może C+ HD
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 90% TV
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost i po bokach
17. czy ważne jest wifi ? Ważne, ale może być też po kablu z Liveboxa TP (jeśli się da)
18. czy będziesz korzystać z widgetów? niespecjalnie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Zdecydowanie TAK! (podstawa!)
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Również, ale głównie strony www
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
22. ma mieć 3D? niekoniecznie
23. ma mieć slot na karty SD ? Opcjonalnie
24. ma mieć tuner DVB-S? Nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI- komputer, z rzadka konsola, w przyszłości dekoder
26. Jaki masz sygnał: Antena zwykła i dostęp do wejścia satelitarnego
27. ile programów HD? im więcej tym lepiej, ale narazie nie mam dekodera - planuje oglądać z tunera DVB-T, póżniej - dekoder C+
28. ma stać czy wisieć? stać
29.Rozdzielczość: Full HD
30.Dvb-t: tak, DVB-C: tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: dobry obraz, przeglądanie przeróżnych stron internetowych za pomocą pilota od TV
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: do 5
33.Sugerowana cena ? max 1800 zł (absolutny max to 2000, ale pod warunkiem że pociągnie to za sobą duże udogodnienia)
34. INNE: mile widziane DLNA, ale nie ma tragedii jeśli nie będzie.

Może mam trochę wysokie wymagania (w odniesieniu do ceny), ale jak już kupuję to chciałbym żeby TV miał wszystko na czym mi zależy. Polecono mi do tej pory telewizor SONY KDL-32CX525 i myślę że ma to co mi potrzebne. Ale chciałbym zasłyszeć jeszcze jakieś opinie od ekspertów, którymi niewątpliwie jesteście. Bardzo mi zależy na internecie w komputerze, ale nie tylko aplikacje, ale zwyczajna przeglądarka internetowa. Poza tym USB, tuner DVB-T i cena. Pomożecie?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb przydałby się ekran 37" lub 40"
I ponieważ mieścisz się kanale cenowym to sprawdź :
Samsung 37D5000 lub 40D5000

vantheman

New member
Niestety, ale w grę wchodzi tylko 32', bo mam skosy w pokoju i akurat tam gdzie jest telewizor nie zmieści się więcej niż 32'. A poza tym - w tych modelach co podałeś jest przeglądarka internetowa? Bo nie wyczytałem tego nigdzie, a jest to dla mnie ważne.

Można jeszcze jakieś propozycje? Co sądzicie o tym Sony z pierwszego postu?

Do góry