lc32wd1e - gdzie dobry serwis?

SevenOfNine

New member
Witam.

Mam na stanie starusieńkiego sharpa lc32wd1e, który jako telewizorek do kablówki w zupełności mi jeszcze wystarcza jednak od jakiegoś czasu zaczyna się dość dziwnie zachowywać. Mianowicie podczas oglądania tv z kablówki, korzystania np. z dekodera pod hdmi czy grania od czasu do czasu jakby gubił sygnał. Wyświetla wtedy komunikat "format nieobsługiwany". Zdarza się też że samoczynnie przełącza się na inne źródło sygnału (zwykle jest to jeden z portów HDMI). Nie jest to kwestia pilota, ponieważ przy wyjętych bateriach tv również świruje. Udało mi się dostać do menu serwisowego i zrobić reset do ustawień fabrycznych, jednak nie przyniosło to poprawy.

Wiem że tv jest stary, ale świeci jeszcze znośnie i nie chciałbym się go pozbywać. Lata temu naprawiałem ten egzemplarz w dobry serwisie, ale za cholerę nie pamiętam, gdzie się mieścił :/.

Czy ktoś może mi doradzić jakiś sensowny serwis w okolicach Warszawy czy też ocenić czy w ogóle da się/warto to naprawiać? Czy koszt naprawy może okazać się wysoki?

Do góry