Laptop + Amplituner Yamaha V673

DonMisiek

New member
Witam was serdecznie !

Mam mały problem z którym za piernika nie mogę sobie poradzić. Do rzeczy podpiąłem laptop jako odtwarzacz filmów i muzyki. Mam kilka pozycji z DTS jak i zwykłym digital.

Nie mogę przez zwykły odtwarzacz taki jak Media Player Classic przenieść DTS na amplituner udaje mi się to tylko za pomocą programu VLC lub Power DVD przez inne format zawsze jest PCM. Tutaj nie ma jakiegoś wielkiego problemu bo zawsze mogę korzystać z tych programów lecz ciekaw jestem dlaczego nie działa to w MPC.

Muzyka -chciałem stworzyć sobie kolekcje DTS i słuchać na moim amplitunerze natomiast nie jest w stanie przez Foobara ani przez jakikolwiek inny odtwarzacz puścić muzyki by format PCM zamienił się na DTS mimo rozszerzenia .dts - dźwięk na laptopie nie szumi jest odtwarzany ale nie jest przekazywany na amplituner jako dts. Dawałem wtyczki typu foo out ks i foo input ale wtedy nie dźwięk tylko szumiał. Czy jest w jakikolwiek sposób puścić muzyczkę w dts ?

Z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam

slawkor

Member
Bez reklam
Mi śmiga na mpc dts jak i dolby d. Mam zainstalowane kodeki ffd show i ac3 filter i w odtwarzaczu jak włączę film to tylko przestawiam w menu górnym: odtwarzanie filtry dekoder dżwięku ac3 i dekoder dts ustawiam na spdif.

DonMisiek

New member
W takim razie dogram codec ac3 i zobacze czy to cos pomoze.

A co do muzyki potrafi ktoś pomóc

Edit: Udało się foobar w końcu zaczął przesyłać pliki w DTS musiałem dograć do spdif wtyczkę wasapi i teraz wszystko pięknie działa.

Edit 2: Panowie czy przez DLNA da się puszczać pliki DTS ? Bo teraz gdy przez hdmi to pięknie wszystko chodzi to niestety nie działa przez DLNA.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Do góry