Kupujemy kino domowe

tomba

New member
Witam.

Jako osoby doświadczone i obeznane z tematem, proszę o radę. Składam właśnie zestaw kina domowego i jak na razie im więcej czytam na ten temat tym mniej wiem i coraz trudniej mi podjąć jakąkolwiek decyzje. Pomieszczenie do którego zestaw ten jest przeznaczony ma 25 m2 i w proporcji 50/50 będę słuchał muzyki jak i filmów. Co do budżetu to powiedzmy że jest wmiarę :D elastyczny i powinien się zamknąć w kwocie 6000 zł. Moje propozycje do mojego zestawu są następujące :

1. Amplituner – nie mam specjalnych wymagań :
- Denon AVR - 1907
- Yamacha RXV- 659
- Onkyo TX-SR 604
- Pionier VSX 1016 AV-K

2. Nagrywarka DVD – Chcę mieć możliwość nagrywania programów z TV oraz odtwarzania DViX z polskimi znakami :
- Panasonic DMR –EH57
- LG RH2378H

3. Zestaw głośników –Tutaj to jest problem - większość zestawów jest w podobnej cenie, ostatnie JBL już nie ale czy nie lepiej jednak dopłacić jeśli to ma być inwestycja na przyszłość :
- JBL Balboa
- JAMO 606
- TAGA TPS 500 + TSW 100
- Quadral Quintas 500
- JBL E80 + E20 + EC 25 + E150P

Co sądzicie o w/w sprzęcie, w jakiej końcowej konfiguracji powinienem go złożyć do kupy żeby wszystko miało „ręce i nogi”.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i propozycje.

rafix01

Member
Bez reklam
looknij tu http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=12544

to prawda, że kupując JBL seria E bedziesz "przyszłościowy" choc celowałbym w suba JBL E-250..."miażdży" 150-tkę)

Nie wiem jak muza na nagrywarce wypada, pewnie gorzej jak na dvd np. yamahy, onkyo czy denona (a na 100% beznadziejnie w porównaniu z odtwarzaczem CD)...no ale to Twój wybór i Twoja kasa kupować dobre klocki i zasilić je nagrywarką DVD i pewnie jeszcze plikami mp3 / wma ;) :)
...a może się myle :cool: :hmm:

tomba

New member
Witam.

Nagrywarkę DVD kupuje bardziej z polecenia "drugiej połowy" ;), bo mi wystarczył by sam odtwarzacz DVD niestety tu cytat : "jak mam już wywalać kase na takie zabawki" to ma to nagrywać z TV i tego niestety nie przeskoczę. Wiem że wyszłoby to o wiele taniej.

Piopio

New member
Proponuję:

Dali Concept Power za 3,8K

Amplituner AVR-1907 za 1,5K

DVD - Panasonic S53 za 0,5K

kabelki za 0,6K

a do tego wziąć N-TV recorder za 0,3K - sprawa nagrywania rozwiązana niskim kosztem.

Razem 6,7K

pzdr

tomba

New member
Witam

Zestaw głośników Dali Cncept 6 Power jest nawet całkiem do zaakceptowania, tylko jakoś poniżej 3900 nie znalazłem w internecie, może kiepsko szukam, jeśli można to poprosze o linka do lepszej propozycji. Co do n-TV to też odpada bo wiąże mnie umowa z kablówką + internet jeszcze jakieś 1,5 roku a płacić za obydwa nie zamierzam.

Piopio

New member
Może taniej nie ma ... na allegro widziałem niedawno.
Jak nie może być N-ka to musi być nagrywarka - podane modele są ok.

Reasumując proponuję:
Denon AVR-1907 + Dali Concept Power + nagrywarka (ważne żeby miała przynajmniej wyjście component ... a najlepiej HDMI) + kabel audionova moonwalk na przody i do centralnego + jakiś firmowy kabel do subwoofera (za 90-100 zł) + kable na tyły min. 2,5mm

pzdr

tomba

New member
Witam.

A budrzet to sobie tak rośnie i rośnie - zaczynałem składanie z zamiarem wydania ok. 4000 zł. obecnie wychodziło by ok 6700 no i oczywiśnie że bym wolał kupić Denona 2307 ale to dodatkowe 500 zł. Ten cały budrzet nie jest z gumy, jak mi się kobita nie daj boże dowie ile mam na to zamiar wydać to :oops: nie wiem jak i "kiedy" to się skończy. Jeszcze takie pytanie czy posiadanie wejścia HDMI najlepiej oczywiście we wszystkich z urządzeń jest naprawde takie dobre czy to daje niewielką różnice, bo z wymienionych amplitunerów Onkio 604 takie złącze posiada a Denon niestety nie, Denon 2307 już tak.

Pozdrawiam.

Do góry