Kupno nagrywarki Bluray - pomoc w wyborze

baton_dk

Member
Witam serdecznie. Planuję zakup nagrywarki Bluray do kompa, szukałem na allegro i znalazłem dwa modele, które podaję poniżej i wydają się być ok:

BYDGOSZCZ DWORCOWA BLU-RAY NOWA BH10LS30 bufor 4MB (1445098485) - Aukcje internetowe Allegro
PROMOCJA 14 DNIOWA!! LITEON iHBS112 !! 8MB! NOWA! (1439726729) - Aukcje internetowe Allegro

Chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie tego typu nagrywarki, może ktoś z czytających ma któryś z wyżej wymienionych modeli i podzieli się opinią. Myślałem również o ewentualnym kupnie nagrywarki zewnętrznej lub też nagrywarki którejś z w/w i dokupić zewnętrzną obudowę. Piszę o tym dlatego ponieważ posiadam zarówno Pc stacjonarny jak i laptopa.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
ja mam tego LG podbiety po USB uzywam jako zew urzadzenie, jest OK, co tu duzo pisac plyty wypala

Seba_Fan

New member
Bez reklam
nie pamietam, w zasadzie wypalam i ide, tak dlugo wszystko trwa :)
pewnie ze 40min na oko, za to BD-RE 50GB cos okolo 2h

Wiec czasy sa dosc duze wypalania takich plyt, a do czego Ci ten buffor
Smialo mozesz brac.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Używałem przez pewien czas Liteona, jako nagrywarki do komputera i zewnętrznego napędu do playera HDD do odczytu płyt BD. W jednej i drugiej roli sprawdził się znakomicie. Płyty nagrywa bardzo szybko - 25 GB ok. 20-30 minut. Duży bufor jest istotny, bowiem mniej płyt idzie w kosz. Mnie nie zniszczył ani jednej, a wiem od znajomych mających starsze nagrywarki z buforem 4 a nawet 2, że to plaga.

LEVISS

Member
witaj seba fan czy ta nagrywarka blu ray bedzie pasowac do laptopa toshiba satellite m70-192.gdzie kupiles obudowe/pozdrawiam.czy laptop ja uciagnie czy nie potrzebuje o0na oddzielnego zasilania czy usb daje rade

Do góry