Kupiłem Sony KD-49X8309C- i co dalej ???

ziemian

New member
Witam

Jutro kurier mi przywiezie Sony KD-49X8309C. Może się to dla Was wydawać śmieszne czy dziwne, ale do tej pory miałem jakiegoś Samsung'a jeszcze kineskopowego i nie wiem za bardzo jak się zabrać do ustawienia tego Soniaka.

Mogę liczyć na jakieś wskazówki jak się do tego zabrać żeby go ustawić odpowiednio i co sobie po instalować najpierw ???

I jeszcze jedna sprawa, obecnie mam dekoder cyfrowego polsatu, teraz chcę kabel od anteny bezpośrednio do TV wpiąć, czy jest coś specjalnego potrzebne żeby zrobić to tak żeby wszystko działało ???

Liczę na Waszą pomoc ...

Malix7

Member
Załatw sobie w tym cyfrowym Polsacie taki moduł zamiast dekodera Cyfrowy Polsat
I nie będziesz musiał mieć wcale dekodera to jest bardzo fajne rozwiązanie, nie masz dodatkowej skrzynki, nie masz dwóch pilotów i wygoda

ziemian

New member
Żeby zdobyć ten moduł muszę wybrać się do punktu Cyfrowego Polsatu czy jak to wygląda ???

I muszę za to coś zapłacić, jeżeli tak to ile ???

ziemian

New member
PW napisane, co do samego modułu to Polsat oczywiście robi problemy. Nie mogę mi zamienić dekodera na moduł bo nie mogą powiązać tego z moja umową, ale jakoś sobie będę radził ;)

ewaldus

New member
Pamiętaj, że praktycznie każdy decoder zewnętrzny jest lepszy niż tuner wbudowany w TV. Żeby później nie było ,,zamienił stryjek..."

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka

ziemian

New member
Mam dekoder HD 5000, TV obecnie stoi na stoliku, ale wolałbym zlikwidować stolik i zawiesić go na ścianie. A wieszając go na ścianie w grę wchodzi tylko moduł bo jak inaczej to zrobię ?

Naprawdę jest taka różnica na korzyść dekodera ???
Jakie problemy mogą się pojawić przy użytkowaniu modułu ???

Malix7

Member
Pamiętaj, że praktycznie każdy decoder zewnętrzny jest lepszy niż tuner wbudowany w TV. Żeby później nie było ,,zamienił stryjek..."

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka

Jak nie używa żadnych nagrywarek czy innych bajerów z dekodera to ja nawet bym się nie zastanawiał nad modułem ci, jest dużo wygodniej i nie ma kabli dodatkowych i pilota.

Do góry