który wybrac? TV32"

umberto22

New member
witam,

na placu zostały dwie sztuki (na dzień dzisiejszy)

sharp lc 32lx630e

oraz
sony kdl 32ex650

Sprzedawca poleca Sonego -niby nowszy procesor itd....ale 50 Hz...

Co Wy na ten zestaw?

Pozdrawiam

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 12 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost lub lekki skos
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? do południa
7. Jaki masz obecnie telewizor? 25 cali "zwykły"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wifi,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka UPC
10 .Jakie urządzenia? DVD i dekoder UPC
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? ??
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? , sport,filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? chętnie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? nie
17. Preferencje co do wielkości? 32
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? ??
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2-2,5tys
21. Czy telewizor ma mieć 3D -nie

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Byłbym za Philipsem PFL 5007, ale 40" . I ten model da sobie spokojnie radę do tych potrzeb.

paeru

New member
Bez reklam
Software Philipsa to faktycznie jego najsłabsza strona.

32EX650 będzie OK, LX Sharpa nie świeciły fajnie (LE dużo lepiej) - chociaż faktycznie na tę odległość 32 to zdecydowanie za mały TV.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie jest prawda:
021_P1400346.JPG

Tu masz potwierdzenie.
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...est-otwarty-ten-model-powinien-byc-hitem.html

newhousik

New member
Witam
Proszę o możliwość skorzystania z tego wątku żeby nie tworzyć nowego
Chciałbym wymienić monitor 20 cali na tv 32. Nad celowością tego ruchy myślałem długo i decyzja jest przemyślana. Niestety monitory tej wielkości są za drogie, wielkich wymagań nie mam, a muszę mieć tej wielkości. Telewizor będzie tylko przy kompie ( praca w windows plus gry ), nigdy nie zostanie użyty jak odbiornik tv ( mam plazme panasonica 42 cale i jestem zadowolny ;) ).
zastanawiam się nad :
Philips 32PFL6606H - Technologia Perfect Motion Rate 400 Hz - 1 650 zł
Sharp LC-32LE630E - 100 Hz E-Motion 1 599 zł
Toshiba 32RL933 - 100 Hz Active Moion Rate 1 599 zł
Mam pytanie co do Hz motion. Ogólnie to ma zastosowanie w obrazie z TV, ale w sygnale z komputera ? Wydaje mi się że dodatkowa obróbka tylko będzie przeszkadzać. Słyszałem że tv często mają opcje PC i wtedy wszystkie upiększacze są wyłączane , czy mam sprawdzać czy dany telewizor ma taką opcje ?. Czy ktoś z was może używa któregoś z tych tv do peceta i jest zadowolony ?

Karpaj

New member
Bez reklam
Tylko do PC najlepiej wziąć najtańszy model z dobrymi kolorami i full hd. Bo reszta bajerów jest wyłączana aby obniżyć opóźnienie TV.
Każdy z wyborów będzie dobry, bo widzę że cenowo są zbliżone.

umberto22

New member
kusi mnie ten sony, ale ma tylko 50 Hz, któryś sprzedawca powiedział mi,że w programach HD obraz nie będzie "igła"...

czy może warto zainwestować w wyższy model sonego HX750 ?

pozdr

Karpaj

New member
Bez reklam
kusi mnie ten sony, ale ma tylko 50 Hz, któryś sprzedawca powiedział mi,że w programach HD obraz nie będzie "igła"...

czy może warto zainwestować w wyższy model sonego HX750 ?

pozdr

warto.
Ostatnio u mnie w sklepie był 32HX720 - starszy model, który ma lepszy procesor niż nowszy HX750, ale nie ma wbudowanego Wi-Fi. Zależy co tam wolisz, oba będą dużo lepsze niż ex650.

Karpaj

New member
Bez reklam
HX720 ma X-Reality PRO - dwu układowy (dwu rdzeniowy jak kto woli) procek, a HX750 zwykły X-Reality. W tym roku tylko HX850 ma X-Reality Pro :)
W zeszłym miała cała seria HX, ale nie seria NX

umberto22

New member
Nowy HX 750 ma znacznie lepszy procesor . Po raz pierwszy skalownie w Sony jest bardzo dobre. O tym masz w teście :
http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/85...ismy-niezwyklego-kroku-skalowania-obrazu.html
Procesory w tych modelach są taki same.

umberto22, nie masz dostępu do tej strony z powodu:. Starasz się dostać do zamkniętej strefy Klubu hdtv.com.pl (więcej informacji TUTAJ)
Temat mógł zostać zamknięty przez administrację
Nie dokonałeś jeszcze pełnej aktywacji konta
Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne

a może Samsung? Samsung UE32ES6800 ??

Pozdr

newhousik

New member
Tylko do PC najlepiej wziąć najtańszy model z dobrymi kolorami i full hd. Bo reszta bajerów jest wyłączana aby obniżyć opóźnienie TV.
Każdy z wyborów będzie dobry, bo widzę że cenowo są zbliżone.

Ostatecznie zdecydowałem się na Panasonica TX-L32E5E ( po przeczytaniu jakiejś recenzji że ma małe opóźnienia). W stosunku do moje monitora 20 cali to obraz malina. Po przełączeniu telewizora w tryb gry, wyłączeniu wyostrzania obrazu, plus dostosowaniu ustawień grafiki, jest teraz idealnym monitorem 32 cali ;). Oczywiście trzeba było zjechać z jasności ekranu bo dawało po oczach. Żadnych opóźnień, równomierność oświetlenia prawie idealna. Polecam jak ktoś chce jako monitor do PC

Do góry