Który Tv według Was lepszy?

Fla5h87

New member
Witam wszystkich. Stoję przed zakupem nowego tv i naprawdę nie wiem który z tych dwóch wybrać...pomóżcie proszę.

TCL 50C725K 50"
Lub
PHILIPS 50PUS7956/12 50"

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

xernes

Member
Na papierze podobne parametry.
Za TCL:
Direct LED vs Edge LED
Android 11 vs Android 10
Pamięć 16GB vs 8GB

Za Philipsem jeżeli ktoś lubi to ambilight.

Osobiście po przejściach z marką TCL, nie kupiłbym żadnego ich produktu.

Wasiu84

New member
Ja bym brał z tych dwóch TCL. Edge LED to na prawdę słaby pomysł. Duży clauding będzie nie ma innej możliwości. Procesor w serii 7 philipsie nie daje rady z androidem.

Miałem tcl c7006 i teraz mam philipsa 8536. Żałuję że nie wziąłem tcl c728 z matrycą 100hz.
Tcl c7006 czyli sprzed kilku lat lepiej sobie radził z ruchem niż Philips 8536. Pokrycie barw dużo lepsze w philipsie ogląda się materiał który się zna i dostrzega się nowe kolory. Ale tv to nie obrazek na ścianie, tutaj ważne jest zachowanie obrazu podczas ruchu i moim zdaniem tcl lepiej sobie z tym poradzi

Po zakupie od razu zrób test DSE. Jedynie czego bym się obawiał przy tcl to na forach zwracają niektórzy uwagę na czerwoną poświatę która zostawiają rzeczy podczas ruchu.
Ja w swoim philipsie 8536 widzę natomiast lekka białą poświatę w ruchach pionowych, skośnych. A podczas poziomego ruchu pionowe pasy od Dse na kolorze niebieskim czyli na niebie. Dość powszechnym w filmach:)

Ale edge LED to budżetowe rozwiązanie i bym omijał tv w tej technologii.

Ostatnia edycja:

Fla5h87

New member
Znalazlem specyfikację Philipsa gdzie piszą że to jest LED directlit...tak jest też napisane na stronie sklepu z którego planuje zakup.
Tak że sam już nie wiem jak jest zeczywiscie. I dalej nie wiem który kupić...hehe
Pozdro

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych dwóch wybrałbym Philipsa, ambilight też zrobi dodatkowo atmosferę.
Po kalibracja zagra bardzo dobrze.
Jak będziesz niebieski masz specjalną wówczas ofertę z pakietem dodatkowym na obydwa modele .

TCL za 1899 zł z pakietem
Philips 50PUS7956 za 1899 zł z pakietem

Do góry