która technologia 3d

ulka86

New member
Witam,
mam następujące pytanie : która technologia 3d jest lepsza do oglądania sportu?
Czy aktywna czy też pasywna. Oglądam głównie siatkówkę, tenis, piłkę ręczną, biegi, skoki.
Mam zamiar kupić 42pfl6007, ale mogę poczekać na 40pfl7007.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

kuba78

New member
Niestety, żadna i to bez względu na odległość.
Obydwie technologie 3D, to beznadzieja, aktywna i pasywna, mają swoje wady.
Jeśli wytrzymasz 2 godziny przed telewizorem w jednej pozycji na wprost lub zasłoniętymi zasłonami, wyłączonym światłem i sztucznym obrazem paralaksy to:
1. Jesteś dzieckiem zafascynowanym nowymi obrazkami.
2. Coś masz z głową.
3. Masz poważną wadę wzroku.

Wszyscy których znam i oglądali te dwie technologie twierdzili fajne, super przez 20 minut :)
Technologią 3D nie kieruj się przy zakupie TV, aczkolwiek jest wskazana ze względu na inne parametry wynikające z jej zastosowania np: wyższe odświeżanie, szybsze układy graficzne.

michal3d

New member
Niestety, żadna i to bez względu na odległość.
Obydwie technologie 3D, to beznadzieja, aktywna i pasywna, mają swoje wady.
Jeśli wytrzymasz 2 godziny przed telewizorem w jednej pozycji na wprost lub zasłoniętymi zasłonami, wyłączonym światłem i sztucznym obrazem paralaksy to:
1. Jesteś dzieckiem zafascynowanym nowymi obrazkami.
2. Coś masz z głową.
3. Masz poważną wadę wzroku.

Wszyscy których znam i oglądali te dwie technologie twierdzili fajne, super przez 20 minut :)
Technologią 3D nie kieruj się przy zakupie TV, aczkolwiek jest wskazana ze względu na inne parametry wynikające z jej zastosowania np: wyższe odświeżanie, szybsze układy graficzne.

Kolego jak masz takie durne rady dawać to lepiej sobie daruj,widać że nie masz do czynienia z 3D. Co niby ma do rzeczy wyprostowana pozycja w oglądaniu 3D pasywnym - NIC :p,co mają do tego zasłony - NIC :p.A już na pewno czas oglądania treści 3D,oczywiście pasywne bo z takim mam do czynienia.Ja oglądam nawet po dwa filmy 3D jeden za drugim i nic mnie od tego nie boli,tylko jak pierwszy raz włączyłem 3D,po zakupie tv, to kilka minut na początku jest lekki zawrót głowy,ale to zaraz mija i nie jest to jakoś strasznie uciążliwe.Jeśli chcesz oglądać sport to bardzo ważne jest jakiej jakości są to programy.A różnicy pomiędzy 3D pasywnym a aktywnym jeśli chodzi o efekt głębi to raczej nie ma,przynajmniej ja takiej nie zauważyłem.I co również bardzo istotne to odległość przy moim LG 24LW5500 producent zaleca min 2m max 7m i to jest prawda,poniżej 1,5m obraz zaczyna się rozchodzić.

Ostatnia edycja:

RafMat

New member
Posiadam samsung es8000 który posiada aktywne 3D. Tv mam od 5 miesięcy i jak dotąd przy oglądaniu filmów 3D nie rozbolala mnie głową ani nie miałem wymiotów :) Migotanie jest nie widoczne,chyba ze spojrzy nie na telewizor tylko na odsłonięte okno za dnia wtedy widzisz lekkie migotanie to tak z ciekawostek.Napewno 3D aktywne jest bardziej wyraźne a do tego materiał który oglądasz masz FULLHD. przy dużym tv to widać. I jak we wszystkim umiar :rolleyes:

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

unkas

Member
Potwierdzam to co napisał kolega wyżej, mam ES6800 właśnie wybrałem go ze względu na aktywne 3D ze względu na jakość , co do oglądania to jak wyżej oglądam ( nawet zdarza się dwa jeden po drugim) filmy i żadnych skutków o których tyle wypisują przeciwnicy tej technologii nie zaznałem (a trzeba wam wiedzieć że jestem po udarze mózgu).
tak że ja chcesz oglądać 3D w fulHD to tylko aktywna.

Do góry