Krótki kabel HDMI o wtykach kątowych

zejnowski

Member
Witajcie. Poszukuję jak najkrótszego kabla hdmi najlepiej taki do 50 cm o wtykach kątowych bocznych.
Wszystkie swoje urządzenia mam na jednej półce no i generalnie po co mi zwoje kabli, więc wymyśliłem sobie, że znajdę kątowe, są oczywiście, ale kurcze najkrótszy 1.5m :/ a sprzęt praktycznie bok w bok... Wiecie gdzie takowe można kupić? Przewertowałem allegro i kilka serwisów.
A może ma ktoś inny sprawdzony patent na to? Widziałem gdzieś takie płaski kable, które można wyginać w każdą stronę, ale czy się sprawdzi takie coś?
Z góry dzięki za pomoc.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tez mnie denerwuja tez zwoje, myslalem o tym ostatnio. Nie wiem jak na allegro, ale generalnie sa takie kable. Czyli 50cm (wtyk katowy).
Ja jak zmienie, to nie tyle co katowe (na tym mi tak nie zalezy), ale na tasme 50cm.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tasma ciekawie sie prezentuje, ale mam obawy co do skrecania, nie wiem jak sie ulozy za sprzetem. Juz kiedys stalem przed podobnym wyborem, w ostatniej chwili zrezygnowalem. Mysle jednak ze sie przeprosze z nimi.
Myslisz o jakis konkretnym kolorze/budowie/firmie, czy bez znaczenia dla Ciebie jest wyglad?

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Inakustik oferuje same wtyki HDMI ,co ciekawe dają się wyginać w dwóch płaszczyznach prawie o 360 stopni ,po prostu wkładasz tam sam kabel HDMI i po kłopocie :)

106547inakustik.jpg

zejnowski

Member
Kurczę miałem już takie przejściówki i szczerze mówiąc obudowa mi się w rękach rozpadła. :/ Więc raczej unikam już takiego czegoś.

zejnowski

Member
No właśnie przeglądałem rms cały... wszystko super, ale chciałbym raczej sprawdzony już patent... przesyłki drogie ;-)

Krzaku666

Banned
Kable z kątowymi wtykami są raczej stosowane przy telewizorach na ścianie więc z natury rzeczy są dłuższe niż krawedź telewizora ;)
Wszelkie przejściówki i łamane wtyczki to pomyłka której należy unikać bo jedynie pogarsza jakość połączeń...
Sprawdzony patent to solidne i optymalnie dobrane kable które zbytnio nie wiszą ale też nie utrudniają użytkowania ;)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Cóż za problem kup kabel z wtykiem kątowym bez przejściówki najkrótszy jest 1 metrowy

631233inakustik.jpg

Albo coś takiego ,ten ma jeszcze krótsze wtyki długość 0,75 metra

195515inakustik.jpg

zejnowski

Member
Tego drugiego o tak krótkiej długości nie mogłem znaleźć w żadnym sklepie... pisałem w pierwszym poście.
Możesz podpowiedzieć gdzie znalazłeś taki 0.75?

Do góry