Kopia lustrzana nie działa - Sony Bravia

jupiter14

New member
Witam. Kilka dni temu zakupiłem telewizor Sony Bravia KDL-42W705B. Jedną z funkcji jest Kopia lustrzana ekranu. W sklepie zapewniono mnie, że jest to możliwe na każdym smartfonie z Androidem 4.1 i wyżej. Smartfony (Samsung Galaxy s3 mini oraz Hauwei Ascend G526) łączą się przez wifi z telewizorem bez problemu, tylko gdy w TV nie przejdę w opcję Kopia lustrzana. Gdy ją włączę, połączenie się rozrywa, połączyć się na nowo z telewizorem przez smartfon nie da. Pojawia się informacja na telefonie, że połączenie nie powiodło się. Na ekranie telewizora, gdy włączę Kopię lustrzaną widnieje informacja (której raczej być nie powinno): "Połączenie z punktem dostępu jest niedostępne na tym ekranie. Po wyłączeniu funkcji Kopia lustrzana TV automatycznie ponownie połączy się z routerem bezprzewodowym." A przecież, by pokazać ekran smartfona na ekranie TV potrzebne jest wifi. Proszę o pomoc, nigdzie nie mogę znaleźć pomocy. Nie mam pojęcia co zrobić, a przydałaby się ta funkcja.
Pozdrawiam.

kini0

New member
Bez reklam
A to nie jest tak, że trzeba jakoś sparować fon z pilotem...? Żeby NFC działało...?
-Nie mam co prawda tego TV, ale coś sobie tak kojarzę....

jupiter14

New member
Nie mam pojęcia, ale chyba nie. Wiem, że urządzenia mają mieć technologię Miracast, czy coś takiego. W każdym razie, nie mając telefonu Sony, łączę się przez Wi-fi Direct. Oglądałem na YouTube poradnik jak się łączyć, tyle że łączyli się telefonem Sony, ale na ekranie telewizora nie było takich informacji, co u mnie na TV.
Dodam jeszcze, że podłączyłem kabel do internetu do TV i te zdania, że nie ma punktu dostępu, zniknęły, tylko że nie dało się kompletnie połączyć smartfonem...

Do góry