Witaj Henry,bylem wczoraj w salonie rozmawiajac o wzmacniaczu tak jak wczesniej doradzales,denon pma 1510ae/20.Sprzedawca powiedzial mi ze ja nie potrzebuje doplacac za pokretla i to co jest na panelu,tylko mi jest potrzebna sama koncowka.Bo wzmacniacz zeby byl porownywalny do koncowki za 4 musi kosztowac przeszlo 6.
I wez tu sie ogarnij... Zglupialem
Ty tez stereo puszczasz przez swojego bd-f ?????
Bede chyba szukal uzywki,a jak Ty jestes zadowolony ze swojego pm 7004???
Bo jest taka uzywka w ofercie.
Witaj,
Odpowiem ci na bazie swoje doświadczenia związanego z odsłuchami
- w bezpośrednim porównaniu wzmacniacz (PM8005) vs końcówka(MM7025) - wzmacniacz zagrał dla mnie lepiej
- bardziej zależy mi na muzyce, więc szukałem rozwiązania poprawiającego sekcję stereo. Zarówno twój jak i mój amplituner, to dość wysokie modele, które w moim odczuciu świetnie radzą sobie w kinie i tej sekcji nie planowałem, ani w najbliższym czasie nie planuję poprawiać
- O wyborze wzmacniacza, poza ceną i okazją "odciążenia" z balastu jednego z kolegów
, zadecydowała jeszcze jego funkcjonalność. Ja muzyki w przeważającej większości słucham z CD spiętego bezpośrednio ze wzmacniaczem poprzez RCA. Model wzmacniacza z main-in pozwala mi jednym przyciskiem "rozłączyć" go z amplitunerem i korzystać tylko i wyłącznie z niego, w przypadku końcówki, cały zestaw musiałbym mieć włączony.
Oczywiście mam też CD spięte z amplitunerem poprzez optyka- to wersja ułatwiona dla żony, gdyż nie chcę jej tłumaczyć wszystkich niuansów i co ma wciskać i co akurat gra
- Wracając do twojego odtwarzacza, to jak wcześniej kolega ci doradzał, możesz także poprzez RCA wypuścić sygnał bezpośrednio do wzmacniacza pomijając amplituner.
- JA w dalszym ciągu proponuję ci wypożyczenie wzmacniacza czy końcówki do domu i porównanie/ przekonanie się samemu. Własne ucho to najlepszy doradca
W kwestii twoich kolumn, to twoje BX są jak dla mnie bardzo fajne o dobrym brzmieniu i jakiś wzmacniacz jest w stanie pokazać ich potencjał, osobiście na razie nic bym nie zmieniał na twoim miejscu.
Bede chyba szukal uzywki,a jak Ty jestes zadowolony ze swojego pm 7004???Bo jest taka uzywka w ofercie.
Ja jestem bardzo zadowolony, nawet przy moim dość wysokim modelu amplitunera ten wzmacniacz pokazuje wyższość, poza tym pozwolił mi upiec dwie pieczenie na jednym ogniu- dobre KD i dobre stereo, które mogą funkcjonować oddzielnie bądź razem
ps. ws. dobrych cen na wzmacniacze napisz do BN, może zaproponuje ci jakąś inną markę np. z main in (Exposure, Cambridge Audio....)
Możesz jeszcze spróbować dopytać się kolegi
EvilRafi, który kupował w Niemczech w tym sklepie
http://www.elektrowelt24.eu/shop/product_info.php?info=p4167_Marantz-PM-7004--schwarz-.html
Elektrowelt24 - Onlineshop & Versand fr HiFi und Heimkino - Marantz PM 8003 *silber oder schwarz* Marantz PM 8003 *silber oder schwarz* 03740
- jeśli faktycznie te model, w tej cenie są dostępne, to jest ona rewelacyjna, za tyle pojawiają się używki tych modeli.
-