Komp do plazmy przez Amlituner, wizja!

kociol1978

New member
Witam
Jestem na etapie kompletowania zestawu multimedialnego. Na chwilę obecną mam zamiar kupić:
TV - 42pv70p
Ampli - Onkyo 605
Zestaw głośnikow oparty na Tannoy Mercury

Czytam sporo wątków na temat podłączenia kompa jako źródła filmów (tez HD) i zastanawia mnie to że nikt nie wspomina nic o podłączaniu kompa za pośrednictwem Amplitunera, (chodzi mi o wizję) w celu np wykorzystania Skalera, konwersji sygnału do dowolnego formatu i poprzez Amplituner podłączenia wszystkiego na jednym kabelku HDMI do Plazmy (Tuner sat, DVD, komp) Pomijając oczywistą niedogodnośc jaką jest uruchamianie Amplitunera zawsze kiedy chcemy oglądać TV, najbardziej interesuje mnie właśnie kwestia komputera... Czy ktoś mogłby się do tego odnieść i podzielić doświadczeniami??

Pozdrawiam

Większość kart graficznych, posiada wyjście dvi po dvi-hdmi do ampli i z ampli po hdmi do tv. Jak masz fullHD TV to spokojnie można 1920X1080 rozdzielczość uzyskać. Audio kablem optycznym z kompa do ampli i dalej juz idzie razem z wizja. Mam kartę auzentech x-fi prelude i mam cudowne 5.1 na moim onkyo 805. A jak zajefajnie w gry gra się na TV. Co do skalowania to nie wiem czy warto, wg mnie odtwarzacz dobry na komputerze wszystko załatwi - polecam KMplayer.

Do góry