Witam wszystkich.
Miałem mały poślizg z dostawą ale wreszcie są-silverki rs1 :>. Stolarka-świetna-nie widać łączeń, same kolumny nie są duże, ale zapewniam ze grają wystarczająco głośno.
Co do dźwięku-nie chce się wypowiadać-jest to mój 1y zestaw stereo-posiadam także wieżę technicsa, ale jakoś nigdy nei miałem specjlanie chęci chodzić do drugiego pokoju

. Przewody ampli-kolumny to ultralink challanger-same kolumny powiesiłem na ścianie używając do tego podstawek vogelsa VLB200-cóż, jak sie nie ma co się lubi, to się co się... - mówiąc wprost-mój pokój nie pozwala na postawienie kolumn-jednakże nie usłyszałem pogorszenia się dźwięku po założeniu kolumn na ścianę. W porównaniu do SC-EH670 rodziców zestaw gra dużo bardziej szczegółowo (porównywane na stacjach radiowych, sygnał z koncentryka od vectry). I na razie mogę powiedzieć w sumie tylko tyle

niestety praca goni :/ a kolumny otrzymałem w poniedziałek-muszą się więc jeszcze wygrzać. Nie będę też oszukiwał-nie mam też porównania-do tej pory siedziałem na creative inspire 5300, więc przeskok jest spory, by nie rzec gigantyczny :].
Mam jeszcze 2a pytanka-czy można yamahę rx797 podłączyć cyfrowo /spdif/ z komputerem? Nie widzę z tyłu digital input, lecz czytałem że model ten posiada DAC-jak to rozumieć?.
Pytanie 2-do czego służą w 797 i innych amplitunerach wejścia video-in?.
Proszę o rady i dziękuję.