Kolumny do Onkyo A-8450

sushi

New member
Witam Wszystkich!

Proszę o pomoc w doborze kolumn. Posiadam wzmacniacz Onkyo A-8450 i chciałbym do niego dokupić jakieś uniwersalne kolumny o ciepłym brzmieniu na których można bez zmęczenia długo słuchać muzyki w cenie do 800zł. Mogą być używki. Mam miejsce żeby postawić podłogowe aczkolwiek nie upieram się przy nich. Pokój w jakim ma grać zestaw ma 17m2.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z ciepłych używanych przychodzą mi do głowy Tannoy Mercury M3 lub 4. Tylko ciężko pewnie o takie w dobrym stanie. Z dość równo grających możesz pomyśleć o Dali Concept 6. Na pewno żywsze brzmienie niż Tannoy.

Ostatnia edycja:

sushi

New member
Dziękuje za odpowiedz. Będę się za takimi rozglądał. W tej chwili są na allegro Tannoy mercury m3 za 600 zł. Natomiast Dali Concept 6 są raczej poza moim zasięgiem ceny na allegro zaczynają się od 1200 zł. Może jeszcze jakieś propozycje ?

sushi

New member
Dzięki za podpowiedzi!

Porozglądałem się trochę i ciekawy jestem co sądzicie o takich kolumnach. Są w moim budżecie lub trochę bym dołożył i mógłbym kupić któreś z nich nowe.

Te cieszą się na allegro sporą popularnością: wharfedale diamond 220 (nie mogę wstawić linka) i jeszcze: Monitor audio bx2, Magnat quantum 673

Znalazłem jeszcze bardzo ciekawą cenowo ofertę polskiego producenta stx np: STX F-140 n, STX F-130 n...

Ostatnia edycja:
Do góry