Kolumny do HK AVR 255

Maciejka

New member
Witam,
Kupiłem amplituner jak w tytule. Przeglądam różne posty i niestety nie mogę się zdecydować na żadne kolumny. W jedynym sklepie w Białymstoku gdzie można dokonać odsłuchu oferuje się kolumny Definitive i Cabasse.
Pokój w którym będą stały ma 25 m2, a cały zestaw będzie służył do muzyki 60 do 40 kino. Dodam że nie chciałbym na fronty wydać więcej niż 3 tys. Później będę kompletował pozostałe do zestawu 5.1.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
najlepiej posluchac niz sluchac co pisza, sam mam dylemat i wiem ze sluchanie naj wazniejsze, sluchalem roznych i wiem ze jestem blisko :)

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Maciejka obejrzyj Monitor Audio np. serię Silver

RSproductpage.gif

JackWise

New member
Słuchałem HK z MA BR6. Dla kontrastu miałem podłączone KEFy. Dokonałem też porównania HK z Denonem 2809 na obu typach kolumn. HK z Monitorami zagrał zdecydowanie najlepiej chociaż 2809 to teoretycznie wyższa półka. Dźwięk daje dużą przestrzeń i jest szczegółowy, ale nie męczący. Jako recenzję napiszę, że na 99% będę finalizował zakup w najbliższych dniach! W mojej opinii zestaw HK + Monitory jest też dosyć mocno wrażliwy na kable... Słuchałem na IXOSach i było naprawdę nieźle. Dla próby podłączyliśmy inne kable, z podobnej grupy cenowej i dźwięk był mocno "zamknięty". Pozdrawiam

Seba_Fan

New member
Bez reklam
fajnie ja mam podobnie, jade posluchac i zobacze, jakie KEFy sluchales?
cos o basie mozesz napisac.
mnie interesuje zeby stereo gralo dobrze, ale tez to ma byc do kina

JackWise

New member
Niskie tony były wyraźne i czyste. Moje ucho nie doświadczyło dudnienia. Słuchałem tylko zestawu stereo bez suba. Artyści wykorzystani do odsłuchu to Bjork, Maria Mena, Evanescence, Die Toten Hosen (akustycznie i "normalnie") oraz Mylene Farmer. Dosyć przekrojowy zestaw więc mogłem zobaczyć pełną skalę dźwięków. Jeśli chodzi o KEFy nie była to niestety seria iQ tylko C7 więc też nieco niższa półka...
Jak mówiłem, jestem bardzo zadowolony z odsłuchu i finalizuję zakup. Zreszą przez forum. Zainteresowanym cenami polecam prv blackninja.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
wlasnie mi chodzi kef c7, MA oraz kef iq porownanie ich, niebawem jade posluchac to bede wiedzial, ale widze interesuje mnie to samo co Ciebie, powiem ze jako KEF C7 podobaja mi sie, na co sie zdecydowales?
IQ slyszalem przez chwile i tam bas byl slaby, ale za krotko slyszalem, dla mnie musi byc fajny delikatny plynacy od dolu do gory.

Cenowo mi sie podobaja C7

nordstar

New member
Ja do swojego HK AVR 255 dobrałem : Cabasse MT30 Tobago, Cabasse MT 30 Socoa, Cabasse MT30 Pico oraz SUB Cabasse MT30 Orion.
80% muzyka 20% kino.
TV Sharp Lc-46X20, DVD Pioneer DV 400 V, PS3, C+

Jestem zadowolony

sekret

New member
Ja mam ten amplituren własnie z zestawem MA Silver, jestem bardzo zadowolony z tych kolumn, także z muzyki w stereo.

Pozdro
Sekret

reszek6

New member
a dlaczego nie coś z JBL? np es90. Wtedy bez problemu skompletujesz fajne kino domowe.

a gdyby udało się wyrwać L880 to byłoby całkiem przyzwoicie!

Do góry