Koledzy: na czym lepiej zaoszczędzić? Na amplitunerze czy kolumnach?

werf

Active member
Bez reklam
Tak źle i tak nie dobrze ale lepiej na elektronice tylko też bez przesady słaba elektronika też nic nie wyciągnie z fajnych kolumn.....Jaki to zestaw ?

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Na zestaw głośników 5.1 wydaj minimum 3x więcej od amplitunera.

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Podaję przykład zestawu niskobudżetowego: Marantz SR5007 (2500zł) Dali Zensor7 5.1 (7500zł)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gerus6

Active member
Bez reklam
Jeżeli chodzi o ampli w granicach 10k to już głośniki za 20k raczej powinny wystarczyć :), a odpowiadając na Twoje pytanie, na czym zaoszczędzić? na niczym, zawsze lepiej dołożyć ;)

Ostatnia edycja:

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ampli to Onkyo 1010 i Definitive Technology Mythos ST lub Onkyo 5010 i Definitive Technology BP-8060ST.
W obydwu zestawach Advance Acoustic X-A160.
Oczywiście kolumny surround i centralny. Suba nie będzie, ponieważ kolumny mają wyjście na suba.

werf

Active member
Bez reklam
Nie znam tej firmy produkt w europie sprzedawany w skali błędu statystycznego Ktoś mi kiedyś mówił że to takie g..... opakowane w ładne pazłotko ale może się mylę .......

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślę, że zdecydowanie się mylisz. Byłem na odsłuchach i te kolumny to jest coś najlepszego co w ogóle słyszałem w takiej cenie. Poza tym poczytaj amerykańskie opinie :)

WiTT

New member
Bez reklam
dyzio - ale na czym Ty chcesz i w jaki sposób oszczędzić, na zestawie który już sobie wybrałeś, upatrzyłeś i wymarzyłeś? Szukasz jakiegoś potwierdzenia u nas że robisz dobrze, czy co? Bo nie do końca rozumiem Twój problem.
Jeśli faktycznie potrzebujesz pomocy przy zakupie, to napisz w ilu $ zamyka się złożony zestaw a ile jesteś w stanie wyłożyć, wtedy można się zastanawiać co zmienić lub w jakiej kolejności kupować sprzęt.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie chodzi o promocję. To żadna tajemnica. Mieszkam w Białymstoku i również tutaj kupuję sprzęt. A rozterka jest taka jak w tytule: czy lepiej kupić droższe głośniki czy amplituner. Na jedno i drugie nie chcę wydać tyle kasy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zdecydowanie lepszej klasy kolumny, aczkolwiek nie znam tych Twoich i tez nie ma co generalizowac, bo na wybor sprzetu, sklada sie wiele czynnikow. Piszesz tez ze sluchales tych kolumn i graja swietnie, to w zasadzie w czym problem?

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
To wybierz modele ampli i kolumn niższej serii. Ja naprawdę nie rozumiem Twojej rozterki. Sztucznie nakręcasz tę rozterkę - nie stać mnie na ten zestaw ale nie potrafię z niego zrezygnować. Serio.. nie ogarniam :roll:

Do góry