Kodi uruchamia małe pudełko Media Center dla Raspberry Pi

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Kodi uruchamia małe pudełko Media Center dla Raspberry Pi

Kodi (z domu XBMC) to oprogramowanie, natomiast Raspberry Pi to jest sprzęt. Obaj często idą w parze, gdy ludzie chcą zbudować tanio Media Center do salonu. Kodi uruchomiła oficjalną skrzynkę multimedialną dla Raspberry Pi.

Jeszcze projekt DIY

Dla projektu Kodi podjął współpracę z firmą Flirc który wytwarza ​​akcesoria dla komputera Raspberry Pi. Ideą było stworzenie oficjalnego własne rozwiązania media center.

Skrzynka jest wykonana z aluminium i wyposażony w cztery porty USB 2.0, jedno wyjście HDMI, port Ethernet oraz 3.5mm jack gniazdo audio. Skrzynka jest pusta, co oznacza, że ​​musisz kupić płytę Raspberry Pi oddzielnie. Zapewnia to elastyczność, gdyż może to pasować Raspberry Pi 3lub 2 i B +.

Okno funkcjonuje jako radiator. Są też 4 śruby do mocowania płyty Raspberry Pi. Następnie trzeba zainstalować oprogramowanie Kodi, który da ci pełny interfejs użytkownika na ekranie telewizora z dostępem do filmów, nagrań wideo, muzyki, podcastów i innych.
To klasyczne doświadczenie Kodi z obsługą wtyczek.

Skrzynka jest nazywana "Kodi Edition Raspberry Pi Case" i będzie dostępny przez ograniczony czas. Cena £ 16/$ 19.95 plus przesyłka.
flatpanelshd

collider

New member
Bez reklam
KODI to mam już serdecznie dość. Raz działa, raz nie. Ciagle aktualizacje lub koniecznosc instalacji nowych wtyczek. To sprzęt dla cierpliwych lub takich co lubia gmerac :p

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale to masz zupełnie inny zestaw, możesz go podłączyć do każdego telewizora, nawet starego i masz wszystko bez zmiany telewizora.

collider

New member
Bez reklam
Ja rozumiem. Bo mam takie pudelko od chinczyka na ktorym jest zainstalowane Kodi i tylko mnie nerwi :). Chyba, ze Kodi zapewni tez suport do swojego urzadzonka bo szczerze naprawde odechciewa sie uzywac tego oprogramowania.

D

Deleted member 121090

Guest
KODI to mam już serdecznie dość. Raz działa, raz nie. Ciagle aktualizacje lub koniecznosc instalacji nowych wtyczek. To sprzęt dla cierpliwych lub takich co lubia gmerac :p

Mam zupełnie inne doświadczenia. U mnie działa bardzo stabilnie. Nie pamiętam kiedy chciał się aktualizować. Ja mam Kodi tylko w lapku, w odtwarzaczu sieciowym niestety go nie mam ( Med8er 800) a bardzo tego żałuję.

collider

New member
Bez reklam
Ta stabilnie. Stabilnoscia to sie cieszylem moze z miesiac. Potem polowa wtyczek nie dzialala i nie dziala. Byla np. telewizjada a teraz co ... nic. To samo wiele dobrych wtyczek do filmow. Nie che mi sie siedziec i co chwila aktualizowac, wklepywac kolejnych wynalzakow z zakamarkow internetu by moc zobaczyc jakis film czy sport wiedzac, ze za chwile znow nie bedzie dzialalo.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Collider
Bo telewizjada całkowicie przestała istnieć.

To coś to taki mini odtwarzacz multimedialny?

Do góry