Kłopot Toshiba 42z3030

Jeniszek

New member
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem użytkownikiem telewizora Toshiba 42z3030 i do tej pory byłem z niego zadowolony. Niestety ostatnio pojawił się problem. Jedno z złącz hdmi nie działa. Używam dekodera hd cyfry+. Gdy telewizor nie widzi sygnału ekran świeci się na niebiesko. W przypadku tego felernego złącza ekran jest czarny więc telewizor widzi sygnał ale nie ma obrazu ani dźwięku. Telewizor jest na gwarancji, ale został zakupiony w Digitalo więc nie jestem pewnien czy go naprawią.
Bardzo mi zależy na pomocy.

MJot

Member
Podaj więcej szczegółów, ponieważ:
- może nie działać złącze w tv lub
- może być uszkodzony kabel - nie napisałeś, czy w innym gnieździe działa, lub
- może być uszodzony tuner.
Spróbuj przełączyć kabel do innego gniazda w tv lub zmienić kabel.

Jeniszek

New member
Witam
Problem zmienił postać. Złącze raz działa a raz nie. Telewizor odbierał sygnał na hdmi1 po czy przestał, przełączyłem go więc na hdmi2. Gdy ponownie po dłuższym czasie przełączyłem na hdmi1 telewizor działał, dzisiaj znowu przestał. Nie wiem co się dzieje. Ciekawe jest to że gdy nie ma obrazu na złączu hdmi1 obraz jest czarny a nie niebieski, co świadczy o tym że telewizor "czuje" sygnał.
Z góry dziękuję za pomoc.

scic05

New member
Ja mam to samo i powiem ci ze wedlog mnie to wina kabla HDMI, bo dzieje sie tak tylko z jedym, ktory jest firmy nie wiadomo jaka, a mam 2 kabel philipsa podlaczony do ps3 i caly czas jest ok. wiec kup sobie inny

Ostatnia edycja:
Do góry