klipsch rp-280f czy amplituner.

ziku71

New member
Cześć,

Jakiś czas temu pytałem was o amplituner onkyo rz810, ale kupiłem jednak najpierw nowy telewizor... Teraz chce powoli zabrać się za upgrade kina domowego.

Aktualnie posiadam:

Denon x2000

Wharfedale 10.6 + 10.2 + 10.cs

Plan jest taki żeby zmienić to na onkyo rz810 + klipsch rp-280f + rp 150m + rp 250c

Niestety nie jestem w stanie kupić wszystkiego od razu muszę więc podzielić to ja 2 etapy.

Pranie moje jest takie.
Czy kupić najpierw zestaw kolumn z nadzieją że denon x2000 jest wystarczający do udzwigniecia tych kolumn (bardziej mi chodzi o jakość dźwięku).

Druga opcja to zakup najpierw onkyo i potem głośników.

A no i oczywiście czy według Was zestaw onkyo + klipsch jest ok, czy ewentualnie polecacie coś innego.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

ziku71

New member
Jak grają dali zensor 7 w stosunku do rp 280 ?

Przeskok jakosciowy z wafli 10.6 na dali albo klipscha jakbyście ocenili ?

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Klipsche udźwigniesz byle czym, ten Denek bez problemu sobie z nimi poradzi, co nie znaczy, że wyciśnie to co mogą.
Pytanie, czy barwa Denka Ci podejdzie z tym setem.
Denek czy Marantz dobrze się sprawdza za to z Dali czy Waflami.

Co do samych Klipschy, to zależy czego szukasz, ja miałem z Dali brac Rubicony 8, ale jak usłyszałem jak grają w kinie RP280 wybór był prosty, do tego central zrywa beret, a to dla mnie podstawa.

Kwestia czego szukasz i upodobań, bez odsłuchu to randka w ciemno.
Ja osobiście zacząłbym od skrzynek, z nadzieją, że Denek w tym duecie Ci podejdzie, chociaż jak dla mnie do Klipscha najbardziej pasuje właśnie Onkyo.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tu masz świeży film (z dzisiaj) od gościa który właśnie podmienił centrala 250c na 450c. Gość na swoim kanale sporo mówi o Klipschach, jest też DJ'em, gra na gitarze i takie tam ; )

Nic nowego, ale większy, mocniejszy central = lepsze wrażenia, proste:

[youtube]r93IRmf6x68[/youtube]

ziku71

New member
22m2

Myślałem też nad denonem x4300, ale słucham też duzo muzyki. Słyszałem że do stereo lepsze będzie onkyo, zgadza się ?

Ostatnia edycja:
Do góry