Witam,
Przymierzam się do zakupu sprzętu grającego.
Z uwagi na dość mały salon (20m2) nie mogę użyć zbyt dużych kolumn.
Początkowo myślałem o Klipsch R-28F, ale kilka osób już mi je odradziło ze względu właśnie na niewielkie pomieszczenie. Stąd wybór padł na Klipsch R-26F.
Zależy mi na kolumnach starszej serii, gdyż mają umiejscowione bassreflexy z przodu, a będą one stały na tle ceglanej ściany.
Muzyki słucham naprawdę różnej, od rock'owej po rap. Zależy mi na miękkim i głębokim basie i właśnie Klipsche mi idealnie pasują.
Pytanie tylko czym je napędzić. I w tym miejscu proszę o jakieś wskazówki.
Szukam Amplitunera stereo. Na początku w budżecie około 2000zł.
Moją uwagę zwróciły dwa:
1) Yamaha R-N500
2) Onkyo TX-8130
Jeśli warto by było dopłacić +-600 zł to mogę zastanowić się odpowiednio nad Onkyo TX-8150 oraz Yamaha R-N602.
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
Przymierzam się do zakupu sprzętu grającego.
Z uwagi na dość mały salon (20m2) nie mogę użyć zbyt dużych kolumn.
Początkowo myślałem o Klipsch R-28F, ale kilka osób już mi je odradziło ze względu właśnie na niewielkie pomieszczenie. Stąd wybór padł na Klipsch R-26F.
Zależy mi na kolumnach starszej serii, gdyż mają umiejscowione bassreflexy z przodu, a będą one stały na tle ceglanej ściany.
Muzyki słucham naprawdę różnej, od rock'owej po rap. Zależy mi na miękkim i głębokim basie i właśnie Klipsche mi idealnie pasują.
Pytanie tylko czym je napędzić. I w tym miejscu proszę o jakieś wskazówki.
Szukam Amplitunera stereo. Na początku w budżecie około 2000zł.
Moją uwagę zwróciły dwa:
1) Yamaha R-N500
2) Onkyo TX-8130
Jeśli warto by było dopłacić +-600 zł to mogę zastanowić się odpowiednio nad Onkyo TX-8150 oraz Yamaha R-N602.
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.