Kino Sony Htp Hd 6600

garbul

New member
Mam problem z podłączeniem DVD do amplitunera; kupiłem kabel HDMI podłaczyłem do gniazda Out w dvd i gniazda in w amplitunerze a mimo to gdy włanczam jakas muzyke to nie słysze dzwięku. Bardzo prosze o jakieś rady.:(

tomdoe34

New member
Dokładnie i sprawdź jeszcze w menu DVD czy masz ustawione HDMI na Auto lub na sygnał cyfrowy jeśli to nie pomoże to radzę dokupić optyka lub coaxiala i dźwięk puścić osobno bo możliwe ze masz starszej generacji kabel HDMI i nie puszcza sygnału audio tylko video

garbul

New member
wszystko podłączone dobrze; a kabel HDMI musi przesyłać dźwięk bo jak podłączyłem DVD do TV to był głos z głośników TV. Właściwości DVD tez zmieniałem parę razy i tez nie pomogło. Dodam jeszcze ze w instrukcji pisze ze gdy DVD będzie wykrywać jakieś urządzenie podłączone kablem HDMI to zaświeci się niebieska dioda na obudowie (gdy podłączyłem do tv świeciła, a do amplitunera- nie świeciła);

aborygen

New member
Sony HTP-HD6600

Witam.
Z przykrością informuje że po kablu hdmi nie puścisz sygnału audio :(, tylko video.
Do audio musisz kupić optyka i będzie wszystko ok ;)
Pozdrawiam

kropekkkk

New member
witam mam ten sam problem. ale dvd które jest w zestawie nie ma optyka.

Mam tv panasonic pv80 do tego tuner sat philips 7201hd z hdd i powyższe kino sony.

tuner ma wyjscie hdmi i wyjscie component.

jak to podłączyć?

tuner hdmi do tv a dzwiek koaxialem do ampli.
nastepnie
dvd po hdmi do tv i dzwiek czym? optyki nie ma w dvd a koaxialem tylko jeden. jak uzyskac nalepszy dzwiek i zeby dolby szlo.

czy komus działa pilod od ampli na dvd?
jak zmienic aby np wciskajac na pilocie od ampli dvd dzialalo dvd a jak sat dzialal tuner.

probowalem zaprogramowac pilota ale nie dalem rady nie wiem jak.

gdy mam koaxialem podlaczony pod tuner sat to na ampli mam wtedy dvd. i dalej nie wiem jak zmienic zeby dvd to dvd a sat to tuner.

wejscie jest jedno komponent i w tym problem ze przypisane jest po dvd?

Jakie kable kupić do głośników. te w zestawie mają grubość około 1 mm i chyba za rewelacja nie są.. i niestety za krótkie.

potrzebuje na fronty 5 metrow na tyl 13 metrów a centralny to 2 metry

Ostatnia edycja:
Do góry