Kino domowe z dolby atmos (max 8000)

MusiC

Member
Soundbar samsung N950 z Dolby Atmos w filmach sprawdzał się świetnie , lecz częste zaniki połączenia oraz kiepskie audio podczas słuchania muzyki skusiły mnie do jego sprzedaży. Obecnie szukam kina domowego z amplitunerem do 8000pln sprzęt chciałbym aby obsłużył Dolby Atmos i jednocześnie dobrze sprawdzał się w odsłuchu muzyki.
Oglądałem głośniki Klipsch (Klipsch R-820F R-51M R-34C R-41SA R-120SW Zestaw kolumn kina 5.1)
ale one same kosztują ponad 8000 aczkolwiek kuszą bardzo, więc rozważam również zestaw Onkyo HT-S9800B THX. Salon ma 25m2 . Proszę o sugestie osób które mają podobne wymagania i coś wybrały.

abdul0412

New member
Bez reklam
Ja na twoim miejscu bym tak zrobil.
Poszukal ampli do 3,5 k
Denon 3400
Onkyo rz830
Yamaha jakas

I glosniki muzykalne bo klipsch nie bardzo do muzyki.
No tannoy mercury set plus kipsch spl 120 lub svs pb 1000.
Melodia bl set, heco aurora set.

Moze to troszkę przekroczyx budżet w zależności od rabatu jaki doataniesz.
Ja bym jeszcze nawet rozwazyl na twoim miejscu opcje taka:

Ampli jak pisalem wyzej.
Do tego fronty melodika, heco albo tannoy
Suby jak wyzej
A glosniki surround kupil np jamo s602 i wtedy powinienes zmiescic sie w budzecie.

Pzdr

MusiC

Member
MusiC posłuchaj jeszcze Tidala po chromcast z Harmana Citation BAR 5.1, efekt wprawia w osłupienie.

Dzięki, miałem już wszędzie zachwalany N950 i według mnie nic nie zastąpi pełnego zestawu audio, mówię oczywiście o muzyce.

btw, w końcu kupiłem zestaw Teufel Ultima 40 z dodatkowymi głośnikami, a na amazon Onkyo TX-NR696.

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Do góry