Witam,
Chciałem zaczerpnąć pomocy odnośnie kina domowego na głośnikach Logitech Z-5500.
Ogólnie zestaw będzie służył do oglądania filmów, sporadycznie do muzyki.
Wiem że nie jest to szczy marzeń ale na razie muszę od tego zestawu zacząć
1.Chodzi mi o to na jakiej wysokości zawiesić przednie i centralny a na jakiej tylne satelitki?
2.Ilu calowy TV LCD zawiesić i na jakiej wysokości?
3.Jaki polecacie TV LCD z Samsunga czy jest sens kupować TV 4K?
4.W jakiej odległości mają być przednie głośniki od bocznych krawędzi TV oraz centralny od dolnej krawędzi TV?
5.Jak puścić kable do tylnych satelitek (po podłodze)?
Przednie głośniki będą (montowane na uchwytach UL-9 jak całość satelitek) zabudowane w ścianie, w ściane wrzuce też rure Arot 40 (w zupełności wystarczy na 2 kable HDMI i światło TV<->Logitech).
6.Czy uchwyt do TV regulowany w pionie wystarczy czy zakupić z regulacją poziomą i pionową. Jakie Wasze sugestie?
Poniżej zdjęcie ze szkicem salonu. Chyba jedyne możliwe miejsce do rozmieszczenia zestawu to takie jak zaplanowałem.
Czekam na jakieś porady podpowiedzi z Waszej strony.
Wielkie dzięki i pozdrawiam.
Chciałem zaczerpnąć pomocy odnośnie kina domowego na głośnikach Logitech Z-5500.
Ogólnie zestaw będzie służył do oglądania filmów, sporadycznie do muzyki.
Wiem że nie jest to szczy marzeń ale na razie muszę od tego zestawu zacząć
1.Chodzi mi o to na jakiej wysokości zawiesić przednie i centralny a na jakiej tylne satelitki?
2.Ilu calowy TV LCD zawiesić i na jakiej wysokości?
3.Jaki polecacie TV LCD z Samsunga czy jest sens kupować TV 4K?
4.W jakiej odległości mają być przednie głośniki od bocznych krawędzi TV oraz centralny od dolnej krawędzi TV?
5.Jak puścić kable do tylnych satelitek (po podłodze)?
Przednie głośniki będą (montowane na uchwytach UL-9 jak całość satelitek) zabudowane w ścianie, w ściane wrzuce też rure Arot 40 (w zupełności wystarczy na 2 kable HDMI i światło TV<->Logitech).
6.Czy uchwyt do TV regulowany w pionie wystarczy czy zakupić z regulacją poziomą i pionową. Jakie Wasze sugestie?
Poniżej zdjęcie ze szkicem salonu. Chyba jedyne możliwe miejsce do rozmieszczenia zestawu to takie jak zaplanowałem.
Czekam na jakieś porady podpowiedzi z Waszej strony.
Wielkie dzięki i pozdrawiam.