Kino domowe do 1300 zł

dante78

Member
Bardzo bym prosił o pomoc w doborze zestawu kina domowego 5.1 do max 1300 zl, no chyba że faktycznie będzie kolosalna różnica przy kinie za 1500 zl.

Pokój ma 20 m2, w pokoju praktycznie nic nie ma poza łóżkiem i stołem, łóżeczkiem. Planuje zakup tv, zdaje się będzie to LED bez 3d LG lub Samsung.
Głośniki przednie l/r c chciałbym powiesić na ścianie, tylne bezprzewodowo.
Z głośnością na pewno nie po szalajemy, małe dziecko śpi z nami w pokoju. Tutaj takowych wymogów nie ma.
Szczególnie do oglądania divx, dvd, słuchania radia. Czytanie każdego prawie formatu, popularnych formatów videoo. Kilka HDMI, zewnętrzny dysk, pendrive. Chyba tyle, często wieczorami coś oglądamy. Dziękuje bardzo za pomoc.

mors111

Active member
Bez reklam
Kilka HDMI, zewnętrzny dysk, pendrive. Chyba tyle, często wieczorami coś oglądamy. Dziękuje bardzo za pomoc.

tu będzie największy problem > kilka wejść HDMI

ja bym poszedł w taki zestaw :

Denon DHT-1312XP (AVR-1312 + SYS 5.1) - Zestaw kina domowego 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD

ale brak w zestawie DVD/BR

na pewno w kinie lepiej się sprawdzi i ma kilak wejść HDMI
nie ma też tylnych bezprzewodowych

w tej cenie 1300-1500 zł pozostaną tylko plastiki

mors111

Active member
Bez reklam
Kilka HDMI, zewnętrzny dysk, pendrive. Chyba tyle, często wieczorami coś oglądamy. Dziękuje bardzo za pomoc.

tu będzie największy problem > kilka wejść HDMI

ja bym poszedł w taki zestaw :

Denon DHT-1312XP (AVR-1312 + SYS 5.1) - Zestaw kina domowego 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD

ale brak w zestawie DVD/BR

na pewno w kinie lepiej się sprawdzi i ma kilak wejść HDMI
nie ma też tylnych bezprzewodowych

w tej cenie 1300-1500 zł pozostaną tylko plastiki

tu masz jeszcze dobry zestaw ( przynajmniej jeżeli chodzi o amplituner - kolumny możesz zawsze zmienić na większe )

Pioneer BDP-140, VSX-321K, S-11P/S-22 - Zestaw kina domowego 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD

dante78

Member
No to może pozostańmy przy opcji 1 wejścia HDMI. Pod kino podepnę tylko cyfrowy tuner z vectry a filmy ostatecznie pójdą z zewnętrznego hdd bądź pendrivie.

Tylnie głośniki niestety ale muszą być bezprzewodowe, inaczej żeby pochować kable musiał by każdy od amplitunera ponad 10 metrów a że jestem po remoncie nie schowam już ich teraz w ścianie.

dante78

Member
Jak przeglądałem zestawy kin domowych kolumny są albo półkowe albo podłogowe, no chyba że jakieś pominąłem. W takim wypadku musiał bym brać kolumny półkowe a później dokupywać do nich stosowne mocowania?

Chciałbym wszystkie wiszące na ścianę, przednie jak z tyłu. Z tymi z tyłu jest ten problem, żeby je dać z drugiej strony, kabel najdłuższy miałby około 16m, więc zależy mi na bezprzewodowych. Budżet niestety skromny, nie mam tutaj zbytniego wyboru ale też tak wybredne nie będę;p

Mors dzięki za pomoc ;) Zestawy bardzo fajne, jednak to nie to...

Do góry