Kino domowe, co wybrać?

kamil d

New member
Na wstępie witam wszystkich użytkowników tego forum.

Mam zamiar zakupić kino domowe i będzie to moje pierwsze poważne kino. Kwota, którą mam do przeznaczenia to max. 3000zł. W skład zestawu mają wchodzić: amplituner, bluray i głośniki 5.1.
Przeznaczenie to 60% filmy 40% muzyka (Rock, House, Electronic)

Mój pokój to 4,2m na 3,7m.

Rozglądałem się i czytałem już troszkę i jak na razie biorę pod uwagę takie zestawy:

AMPLITUNERY:
- Yamaha RX-V465
- Sony STR-DH800

- Pioneer VSX-819
- Pioneer VSX-820

Największy dylemat mam z wyborem Amplitunera, wszystkie posiadają najnowsze kodeki HD audio (DTS HD Master Audio itp) ale który jest najlepszy nie wiem. Wybrałbym Sony bo ma najlepszą cenę i wyjście 7.1 ale czy jest dobry to wy mi musicie poradzić.

GŁOŚNIKI:
- Jamo S 426 HCS 3 + SUB 200

Tu jest problem bo chciałbym jakieś fajne małe głośniczki jak Harman Kardon HKTS 11Bq lub Kef KHT1005.2 ale niestety ciut za drogie. A jeśli chodzi o słuchanie muzyki to chyba takie małe głośniczki służą bardziej do filmów niż do muzyki.

Jeśli jest coś ciekawego do polecenia zamiast tych Jamo to też liczę na waszą pomoc.

BLURAY:
- Samsung BD-C5500

Tutaj chyba pozostanę przy tym odtwarzaczu, ponieważ odtwarza pliki mkv i telewizor też mam Samsunga 32" więc jeden pilot mniej na stole.

A i ostatnie pytanie, gdzie można najkorzystniej kupić taki zestaw, jakie sklepy polecacie.

Z góry dzięki za pomoc.

kapsell

New member
Bez reklam
Mocno ograniczone srodki masz ale ok...
Co do br. Lepszy bedzie JVC XV-BP-1 ta sama cena a jakosc wyzsza, masakrycznie spadla cena tego odtwarzacza niedawno kosztowal jeszcze ponad 1000, za 900 np stoi jeszcze w znajomym MM

killpit

New member
Spokojnie dadzą rade qq5000 grają rewelacyjnie jak na takie rozmiary oraz cenę.
Ampli do QQ5000 świetnie sprawdza się Onkyo 577 lub 308

Do góry