Kino domowe 5,1 do 18 m2.

KrzysiekEg

New member
Dzień dobry.
Zwracam się do Was o pomoc i poradę w doborze, zakupie, zestawu do kina domowego.
Salon w bloku z płyty, wysokość około 2,5 m, 4,5 na 4 m wymiary pokoju.
Na krótszej ścianie telewizor, pod przeciwną ścianą kanapa. Około 4 m od telewizora.
Pod telewizorem szafka na sprzęt amplituner i głośnik centralny.
Kolumny i sub po bokach. Kolumny w rogach pokoju, mogą być odsunięte o jakieś 20-30 cm od ściany.
Tylne na podstawkach też w rogach.
Mebli brak, ogólnie wolna przestrzeń, jakieś krzesła, stolik.
Słuchane będzie 50/50 film i muzyka. Źródło dźwięku to głównie pliki bądź clipy z internetu lub przesyłane z telefonu, Tidal, radio internetowe, zwykłe.
Muzyka to techno, trance, pop.
Filmy głównie z kablówki (vectra), czasem z lapka, w późniejszym czasie bluray, chyba że mi się zachce to i wcześniejszym.
Budżet. Powiedzmy do 5000 zł. Jeśli będzie naprawdę coś fajnego to można trochę podciągnąć.
Czego bym oczekiwał? Mocnego dynamicznego basu z wyselekcjonowaną górą.
Mam pewne swoje wyobrażenia, ale najpierw chciałbym poznać wasze opinie i propozycje.

Ostatnia edycja:

Ataszek

Active member
Bez reklam
Najlepiej jakbyś się udał do jakiegoś salonu audio i odsłuchał kilku setów np. Klipsch, Heco, Monitor Audio, KEF etc.(zależy co będa mieli) - ciężko stwierdzić jakie są Twoje "wyobrażenia" i wymagania ?
Nie wiem tylko czy z budżetem się zmieścisz ale zawsze możesz kupić 2.0 lub 2.1 i rozbudować z czasem o pozostałe elementy.
Z tańszych sensownych ampli zobacz Onkyo 686/696 - teraz można zakupić w dobrych pieniądzach, Denon X2600, coś Marasia lub Yamahy...
Może wystarczy Ci dobry soundbar ?

abdul0412

New member
Bez reklam
Art. 54. Zasada wolności poglądów
Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Także panie adminie, proszę nie usuwac komentarzy, bezpodstawnie.

Dziekuje i do zobaczenia na innym forum. Bo to nie nadaje sie juz do niczego.

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Dzień dobry.
Zwracam się do Was o pomoc i poradę w doborze, zakupie, zestawu do kina domowego.
Salon w bloku z płyty, wysokość około 2,5 m, 4,5 na 4 m wymiary pokoju.
Na krótszej ścianie telewizor, pod przeciwną ścianą kanapa. Około 4 m od telewizora.
Pod telewizorem szafka na sprzęt amplituner i głośnik centralny.
Kolumny i sub po bokach. Kolumny w rogach pokoju, mogą być odsunięte o jakieś 20-30 cm od ściany.
Tylne na podstawkach też w rogach.
Mebli brak, ogólnie wolna przestrzeń, jakieś krzesła, stolik.
Słuchane będzie 50/50 film i muzyka. Źródło dźwięku to głównie pliki bądź clipy z internetu lub przesyłane z telefonu, Tidal, radio internetowe, zwykłe.
Muzyka to techno, trance, pop.
Filmy głównie z kablówki (vectra), czasem z lapka, w późniejszym czasie bluray, chyba że mi się zachce to i wcześniejszym.
Budżet. Powiedzmy do 5000 zł. Jeśli będzie naprawdę coś fajnego to można trochę podciągnąć.
Czego bym oczekiwał? Mocnego dynamicznego basu z wyselekcjonowaną górą.
Mam pewne swoje wyobrażenia, ale najpierw chciałbym poznać wasze opinie i propozycje.
Dokładaj, bo jest cos naprawdę dobrego.
Harman Citation BAR+SUB+SURR

Przy muzyce kopara opada.

szybal

Banned
Może masz rację

Attachments

• Screenshot_20191017-094436_Chrome.jpg
    Screenshot_20191017-094436_Chrome.jpg
    38,4 KB · Wyś: 28
  • Screenshot_20191017-094503_Chrome.jpg
    Screenshot_20191017-094503_Chrome.jpg