Kino do 8000 zł - JBL - Klipsch czy Paradigm / Denon vs Onkyo

AliG

New member
Cześć wszystkim,

Przebrnąłem przez kilka tematów, jednak zanim wybiorę się na odsłuchy chciałbym poznać waszą opinię. Ostatnim razem jak kupowałem sprzęt preferowałem "amerykańskie" brzmienie Jako ampli jeszcze się waham między Denonem a Onkyo. Największa jednak zagwozdka to zestaw kolumn, chciałbym 7.1 ale nie wiem czy się zmieszczę w budżecie. Z wyglądu najbardziej podoba mi się Studio JBLa.

Kino 80% muzyka 20% Pokój 26m. Czekam na wasze sugestie, bo szkada czasu na słuchanie słabych zestawów.

Pozdrowienia

AliG

New member
problem z brakiem czasu, żeby posłuchać wszystkich kombinacji potrzeba co najmniej kilku godzin, niestety nie mam bo sam dojazd do salonu zajmuje mi dłuższą chwilę

Kejup

Member
Bez reklam
Witaj!
Do tej kwoty ja zainteresował bym się zestawem Melodika bl40. 7.1 kupisz bez problemu i to jeszcze na tył z kolumnami dipolowymi i do tego jakieś onkyo. Słyszałem połączenie Melodika + onkyo u kumpla i był to udany mariaż.

Ostatnia edycja:

AliG

New member
Mój znajomy też ma Melodika i wg mnie słabo wykonane i w ogóle co to za marka, jak kiedyś będę chciał to odsprzedać to chyba za złotówkę. Po dalszym wertowaniu chyba skłaniam się ku Klipschowi i JBL niestety nikt nie pisze ;(

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To ma być z ampli 8k? Jeżeli tak, to się nie zmieścisz.
Na taki metraż do KD Klipscha w systemie 7.1 z ampli to jakieś 20tyś.
Zwiększ budżet, ew. kupuj etapami.

Kejup

Member
Bez reklam
Tak jak kolega wyżej napisał kupować etapami, ewntualnie szukać używek. Teraz jest fajny set 5.0 Monitor audio rx8 na alledrogo.

Caparzo

New member
Bez reklam
A te 26 metrów to tylko jeden pokój na kino czy siedzisz gdzieś przy ścianie a 15 metrów zajmuje co innego ?

mors111

Active member
Bez reklam
To ma być z ampli 8k? Jeżeli tak, to się nie zmieścisz.
Na taki metraż do KD Klipscha w systemie 7.1 z ampli to jakieś 20tyś.
Zwiększ budżet, ew. kupuj etapami.

koledze podobały się też JBL :

DENON AVR X 2300W + JBL 180/120/125C/SUB 100 P KPL (6779995402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

5.1 co prawda ale do kina spokojnie da redę na taki metraż

ONKYO 656 + KLIPSCH R-26F R-25C R-15M + BD-SP353 (6779997220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

też 5.1 , ale bez suba jak dobrze poustawia to na początek obejdzie się bez niego ( i dołoży za jakiś czas do kompletu

wcale nie trzeba 20 koła na sprzęt

nawet jak zapragnie 7.1 to w klipschu zmieści się z subem w 11-12tyś. z JBL pewnie w 9-10tyś.

AliG

New member
A te 26 metrów to tylko jeden pokój na kino czy siedzisz gdzieś przy ścianie a 15 metrów zajmuje co innego ?

Pokój jest prostokątny, sprzęt ma stać na krótszej ścianie (4m) dłuższa ma nieco ponad 6m. rzeczywiście zastanawiam się nad podniesieniem budżetu. Dzięki za wskazówki. Jakby ktoś miał jakieś sugestie, śmiało pisać.

Do góry