kilka pytanie o Smart TV (i nie tylko) w modelu WL863

sponsik

New member
Witam

Jestem bliski nabycia modelu 46WL863, ale mam pewne wątpliwości dotyczące min. Smart TV proponowanego przez Toshibę.

1. Wiem, że platforma Places jest w trakcie rozwoju (cały czas dodawane są nowe aplikacje). Pytanie, czy ten rozwój będzie uwzględniał wszystkie modele, czy jedynie te nowo wchodzące? Zastanawiam się też, gdzie najlepiej szukać info na temat nowości, dodatków, aktualizacj itp. (strona firmowa raczej kuleje pod tym względem)?

2. Jak wygląda sprawa akutalizacji? Pytam głownie o Smart TV content ale także o to, czy po aktualizacji TV nie sprawia problemów (resety, dziwny obraz itp.)

3. Czy faktycznie nie ma problemów z czytaniem dysków sformatowanych jako exFAT/NTFS? (wolę upewnić się 2 a nwet 3 razy:mrgreen:)

Narazie tyle.. ale pytań w mojej głowie przewineło się dużo więcej więc napewno coś sobie jeszcze przypomnę:)

Mixmich

New member
Platforma places jest cały czas rozwijana i wszystkie nowe polskie aplikacje będą dostępne również w wl863. Docelowo ma być ipla, iplex, gazeta, wp.tv, onet VOD, tuba.fm. Soft wystarczy: Toshiba :Download Center dodatkowych akutalizacji nie trzeba, tv chodzi stabilnie.

sponsik

New member
Ale nie masz żadnego stresu.
Kup jedynie DOngla z Androidem :
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/9...e-rowniez.html
I masz kilkaset tysięcy aplikacji.

Z jednej strony całkiem fajna sprawa, bo nie jesteś ograniczony przez platformę producenta TV (nie ukrywajmy, że wspieraną znacznie słabiej ze względu na gradację na rynku). Ale z drugiej musisz dokupić dodatkowy sprzęt, masz dodatkowy kontroler.. nie ukrywam, że zaczyna robić się trochę ciasno w zakresie budżetu i na stole. Dlatego też, jeśli mam taką opcję, wolałbym wybrać platfromę, która będzie dobrze wspierana i rozwijana również dla modeli będących już na rynku. Stąd moje wątpliwości..

Platforma places jest cały czas rozwijana i wszystkie nowe polskie aplikacje będą dostępne również w wl863. Docelowo ma być ipla, iplex, gazeta, wp.tv, onet VOD, tuba.fm. Soft wystarczy: Toshiba :grin:ownload Center dodatkowych akutalizacji nie trzeba, tv chodzi stabilnie.

Miło słyszeć.. chciałem jeszcze spytać o otwartą przeglądarkę. Czy jest szansa na jej pojawienie się w modelu WL863 (pytam bardziej z ciekawości)? Cieżko cokolwiek znaleźć na ten temat w sieci.

Karpaj

New member
Bez reklam
Przeglądarka znajdzie się tylko w modlach 938/968 i wyżej. To samo dotyczy obsługi myszki i klawiatury.

3. Z czytaniem nie spotkałem się, co innego przy próbie używania jako dysk do zapisu.

Do góry