kilka pytań do posiadaczy plasm (szczególnie LG 42PC1R)

JohnDoe

New member
Witam Wszystkich!

Mam zamiar w najlbiższym czasie kupic płaski tv. Co do technologii telewizora to jeszcze nie wybrałem, na początku byłem przekonany o LCD, ale ostanio weszłem na topic http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=11526 i zaczełem się poważnie zastanawiać nad plasmą. Dlaczego zmieniłem zdanie? Otóż wg mnie LCD nad plasmą miało taką przewagę, że:
- ekran nie wypałał się (teraz już wiem że najnowsze plasmy mają systemy zabezpieczające)
- LCD zużywa mniej prądu (teraz już wiem że różnice tak na prawdę są pominalne.
TV będę używał do oglądania filmów z komputera, i dekodera Polsatu Cyfrowego, no i w przszłości do grania, mam na niego 4000 zł i jednym z moich faworytów do zakupu jest LG 42PC1R. W związku z tym pytanie do posiadaczy tego TV:
- jaka jest jakość obrazu po podłączeniu komputera do plasmy? filmy będę odtwarzał na komputerze media center i wiem, że jakość na na LCD jest ok,
- jak się ma rozdzielczość plasmy 1024x768 do formatu 16:9? bo 1024x768 to jest format 4:3
- jaka jest jakość z konsoli? mam zamiar kupić Nintendo Wii

Tak jak pisałem ten tv nie jest jeszcze moim ostatecznym wyborem więc jeżeli ktoś ma jakąś ciekawą propozycje w moich możliwościach cenowych to będę wdzięczny za kilka słów. Dzięki wszystkim z góry

jaszi2

New member
Mam ten telewizor i nie mogę nic złego powiedzieć.Obraz jest O.K.,ale cała przygoda zaczyna się po podłączeniu do kina domowego!!!POLECAM ten model.

Do góry