Karta DVB - nagranie Full HD a słaby PC - czy to się uda?

normalny

New member
Witam!
Rozważam zakup nowej karty DVB za pomocą której mółbym nagrywać programy w jakości Full HD.
Nie chciałbym jednak wyrzucać pieniędzy w błoto, dlatego przed zakupem chciałbym dowiedzieć się, czy udałoby mi się nagrać materiał Full HD np. z CANAL+ HD mimo słabej konfiguracji sprzętowej PC?

Moja konfiguracja to:

Abit IC7
Intel Pentium 4
stara karta graficzna z 1999 roku

Nie chodzi mi o oglądanie tego materiału na komputerze!!!
Chcę go później przenieść na płytę i oglądać na telewizorze.

Nagranie nie musi być płynnie odtwarzane na komputerze, ale musi być płynnie nagrane.

Uda się, czy nie?

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

normalny

New member
Czy jesteś tego pewien?
Kiedyś miałem bardzo obciążony procesor, obraz podczas nagrywania w 720x576 zacinał się niemiłosiernie, a jednak nagranie było płynne...

Bucek

Banned
pilicz sobie ile x wiecej danych musi przemielić komputer nagrywajac w HD w porónaniu do nedznego PALa to będziesz miał odpowiedź ....

nie ma możliwości, zeby komputer sprawnie nagrał coś czego nie jest w stanie odtworzyć gdyz wyamgania co do nagrywania sa zazwyczaj 2x wyśze niz dla odtwarzania ....

chyba ,zę karta tv/video jest w 100% sprzętowa ...

kwasior21

New member
Kiedys, baaardzo dawno temu mialem karte dvb-s twinhana. Puszczany byl wtedy program testowy , byl to pierwszy program w fullhd. (szczeka opadala)Na athlonie 1.7, 2gb ramu i jakims radeonie nagrywalem kawalki tego programu .... dysk mielil jak oszalaly ale dalo sie nagrac plynny przekaz ..... niestety w danym momencie zyzycie proca bylo na poziomie 100%. Moim zdaniem jesli dobrze skonfiugurujesz jakis progz do dvb nie bedzie wiekszego problemu .... ale musisz wziac tez pod uwage w jakim bitrate jest nadawany dany program.

Do góry