Kalibracja/ustawienia obrazu Samsung H6200

TagRider

New member
Jako iz jestem osoba, ktora nie umie sie zdecydowac jakie ustawienia ustawic, naturalne, standardowe, film, czy jakies wlasne, prosze o pomoc.
Jakie opcje powylaczac lub wlaczyc, co pozmieniac, jak ustawic, by uzyskac jak najlepszy obraz do filmow w Samsung H6200?

harry.wesoly

New member
No przecież wiem, że uniwersalnych nie ma. Chodzi mi o indywidualne ustawienia osoby, która ma o tym większe pojęcie ode mnie i potrafiła swoimi indywidualnymi ustawieniami wycisnąć z tej konkretnej matrycy więcej niż fabryka zaoferowała.

radier

Member
Bez reklam
Taka osoba nazywa się: Maciej K o p e r i zajmuje się profesjonalną kalibracją.

s-k-a-l-i-b-r-u-j.t-v

Zapłać pieniążki i dostaniesz czego chcesz. Ustawienia kogoś z internetu możesz sobie wsadzić w rzyć.

harry.wesoly

New member
Jezu czlowieku. Po co ta dretwa gadka. Toc nikt nie oczekuje jakis profesjonalnych kalibracji za ktore ktos np zaplacil choc watpie w istnienie takowych. Nie chcesz to nie doradzaj. Toc od takich rzeczy jest po czesci to forum, aby dzielic sie chocby takimi uwagami. Proste rzeczy co z dodatkowych opcji np wygladzanie kontrasty dynamiczne macie on badz off itp itd. Oczywiscie przezyje i bez nich :p

mafia35

New member
Bez reklam
Jeśli o takie "pierdoły" Ci chodzi to:
kontrast dynamiczny na off
Tonacja czerni na off
Redukcja zakłóceń mpeg: off
Czysty obraz cyfrowy: off
Gamma: przeważnie -1
Motion Plus od 10/0 do 10/6
Kolory użytkownika: "auto"
Rozmiar obrazu: dopas. do ekranu

Kolor, jasność, kontrast, podświetlenie, balans bieli, kolory użytkownika - tu potrzeba kalibracji, bo u jednego będzie kolor biały u drugiego żółty, a trzeciego różowy - sprawa indywidualna...

Do góry