heisenbergyo
New member
Zakupiłem w Niemczech telewizor Samsung UE32J5550. Jest to mój pierwszy telewizor LCD. Poprzednio miałem wiekowego Daewoo 21cali. Oglądam bardzo mało telewizji więc lepszy nie był mi potrzebny. Filmy, czy seriale oglądałem na PC. Tego Samsunga kupiłem z myślą o podpięciu go pod kompa za pomocą przewodu HDMI. Służy mi on jako główny ekran i oglądam na nim filmy włączane na komputerze. Chciałbym wycisnąć z ustawień obrazu ile tylko się da. Obecny config na jakim działam to:
Tryb obrazu: Zabawa
Podświetlenie: 12
Kontrast: 80
Jasność: 45
Ostrość: 50
Ustawienie zaawansowane i większość opcji obrazu jest niedostępna w tym trybie.
Tylko te opcje mam jeszcze ustawione:
Tonacja: Standardowy
Poziom czerni HDMI: Niski
PC podpiąłem pod gniazdo HDMI3/DVI i pod przyciskiem Source określiłem źródło jako PC.
Nie wiem czy dobrze określiłem źródło, bo np. dekoder, który mam podpięty pod HDMI IN 1/STB nie jest określony wcale i tam mam więcej opcji obrazu dostępnych.
Proszę o pomoc osoby obeznane w temacie jakie ewentualnie korekty mógłbym wprowadzić w ustawieniach aby uzyskać jak najlepsze kolory. Może ktoś posiada akurat ten model i zna pewną, sprawdzoną konfigurację? Z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty. Pozdrawiam, Kuba.
Tryb obrazu: Zabawa
Podświetlenie: 12
Kontrast: 80
Jasność: 45
Ostrość: 50
Ustawienie zaawansowane i większość opcji obrazu jest niedostępna w tym trybie.
Tylko te opcje mam jeszcze ustawione:
Tonacja: Standardowy
Poziom czerni HDMI: Niski
PC podpiąłem pod gniazdo HDMI3/DVI i pod przyciskiem Source określiłem źródło jako PC.
Nie wiem czy dobrze określiłem źródło, bo np. dekoder, który mam podpięty pod HDMI IN 1/STB nie jest określony wcale i tam mam więcej opcji obrazu dostępnych.
Proszę o pomoc osoby obeznane w temacie jakie ewentualnie korekty mógłbym wprowadzić w ustawieniach aby uzyskać jak najlepsze kolory. Może ktoś posiada akurat ten model i zna pewną, sprawdzoną konfigurację? Z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty. Pozdrawiam, Kuba.