kalibracja podłączenie kina domowego

gutek21

New member
mam 2 pytania
1 czy kalibruje ktos tv w Warszawie lub okolicach
2 czy podłącza ktos tv do amplitunera,kolumn internetu itp. oczywiście odpłatnie
jesli tak prosze wiadomość na priv.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
mam 2 pytania
1 czy kalibruje ktos tv w Warszawie lub okolicach
2 czy podłącza ktos tv do amplitunera,kolumn internetu itp. oczywiście odpłatnie
jesli tak prosze wiadomość na priv.

Nie szkoda ci kasy płacić? Są płyty kalibracyjne do TV. Zresztą ja zawsze ustawiałem TV pod siebie i jestem zadowolony. Co do amplitunera i kolumn to wszystko masz krok po kroku w instrukcji. Teraz to nie jest problem bo masz mikrofon kalibracyjny co 80% odwala za ciebie, a przewody z ampli do kolumn chyba potrafisz podłączyć (+ do + i - do -)? Jak masz jakiegoś w miarę kumatego kumpla to poproś o pomoc bo obcy koleś zedrze kasę a wierz mi że nie narobi się zbytnio, ba...nawet niektórzy czerpią z tego przyjemność bawiąc się i testując sprzęt;) Jak coś nie będziesz wiedział to po to jest to forum żeby pytać.

gutek21

New member
Pewnie masz rację/ale ja jestem już w sile wieku/ i jestem po kontuzji łękotki i kręgosłupa takze ta zabawa już nie dla mnie.Może masz kogos kto by sie w to pobawił dla hobby lub odpłatnie/jeśli kwota będzie nieodpowiednia to zrezygnuję/nie jestem jakims fanem super obrazu lub dzwięku,ale myślę,że można by u mnie parę rzeczy poprawic i wykorzystac to co daje sprzęt.Ale dzieki za wpis .Pozdrawiam

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Pewnie masz rację/ale ja jestem już w sile wieku/ i jestem po kontuzji łękotki i kręgosłupa takze ta zabawa już nie dla mnie.Może masz kogos kto by sie w to pobawił dla hobby lub odpłatnie/jeśli kwota będzie nieodpowiednia to zrezygnuję/nie jestem jakims fanem super obrazu lub dzwięku,ale myślę,że można by u mnie parę rzeczy poprawic i wykorzystac to co daje sprzęt.Ale dzieki za wpis .Pozdrawiam

Niestety, z okolic Warszawy nie znam nikogo. Ja jestem z okolic Łodzi. Pewnie z kolegów mieszkających w Warszawie ktoś się odezwie. Powodzenia:), i jak coś to śmiało pytaj. Podejrzewam że jak byś zadzwonił do jakiegoś salonu zajmującego się KD i tego typu sprzętem to są pracownicy co przeprowadzili by kalibrację i podłączyli sprzęt, tylko ciekawe ile by za to chcieli?

Do góry