Kalibracja Panasonic 65ST60

mariuszp

New member
Witajcie.
Stalem sie wlasnie posiadaczem 65ST60, mega fajny sprzet. Jedna rzecz mi sie tylko zwrocila podczas dzialania telewizora. Ustawienia fabryczne w trybie normalnym maja calkiem dobrze dopasowane kolory, nie sa za razace ani za blade. Zauwazam jednak migotanie obrazu, czy to normalne przy takich ekranach? NA razie podlaczalem TV naziemna ale to samo dzieje sie w menu smart. Czaem wyskakuje mi napis 1080i 50Hz, czy da sie to jakos podkrecic i pozbyc migotania?

Znacie jakies podstawowe zmiany w ustawieniach aby skablibrowac obraz na bardzo naturalny? Wiem, ze sa uslugi platne ale moze cos na poczatek jakiegos schematycznego? Moze ktos sie pochwalic jakie ma ustawienia?

tdx

New member
Bez reklam
Jak widzisz migotanie to plazma niestety nie jest dla Ciebie, ewentualnie zmień rodzaj światła jeśli migotanie widzisz bardziej wieczorkiem

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Większość tego nie widzi, ale są jednostki którym to przeszkadza.
Chociaż mam dobrą wiadomość - mam kilku znajomych którym to przeszkadzało ale przyzwyczili się do tego.

ROMAN38

Active member
Bez reklam
migotanie jest najbardziej widoczne przy oświetleniu jarzeniówkami i przy ustawieniach -dynamiczne.

mariuszp

New member
Dzieki za linki powalcze. Wczesniej mialem plazme pioneera 508XD i nie bylo zadnego migotania, mam nadzueje ze sie przyzwyczaje :) To migotanie jest widoczne tylko na duzych jednolitych powierzchniach.

mariuszp

New member
Dostalem kilka zapytan na priv wiec tu odpowiem:

1. Migotanie jest mniejsze na Intelligentt Frame Creation ustaiwonej na MAX, ale i tak jest widoczne, czego nie bylo w plazmie 50". Zapytam sprzedawcy cyz to normalne i jak to wyeliminowac. Migotanie widac tylko na duzych jednolitych jasnych powierzchniach.

2. Nie wiem czy ma wiatraczki, ale lekkie bzyczenie slychac, jednak nie jest to jakies uciazliwe.

3. Czern jest MEGA a ustawien kolorow mnostwo, wiec tu kazdy znajdzie cos dla siebie.

4. NA sygnale SD daje calkiem dobrze sobie rade. Na grach z konsoli jest przepieknie.

ROMAN38

Active member
Bez reklam
musisz wybrać- niestety, albo super czerń i migotanie albo brak migotania i czerń na poziomie plazmy z przed 5 laty czyli LED.

Do góry