Już mi łeb peka od tego czytania. Ale jestem bliżej końca niz poczatku, głównie dzieki wam i HDforum. Po wielu dniach
szuaknia tv 32" powstała nastepuujaca lista (ceny z agito):
1.Sharp-y LC32 WD1, lub AD5 - ale szybko odpadły bo choc dobra matryca to kiepskie wyposażenie. Był tez Sharp RD2E -ale cena kosmos ai tak juz tu ktos pisał, że JVC G80 go bije na głowe
2. Samsung 32 R82B (2700zł) - Choc ładny wyglad i bogato wyposazony w rózne wejścia to wszedzie piszecie, że śnieży, są smugi itd.
3. Po drodze różne LG, tochiba, sony itd, ale albo cena zniewalała ,albo wyposażenie.
I teraz dochodzimy do 2 moich ostatecznych rywali !!!!
4. JVC LT-32 G80 (2700zł) Zużycie pradu: 114W, czuwanie 1,6W (od stycznia prąd w góre
)
5. Panasonic TX-32 LX70P (3150zł) Zużycie pradu: 134W, czuwanie 0,4W
Oba we wszystkim prawie porównywalne, ale jak widac 450zł różnicy, (telewizor pewnie na 20 lat będzie więc nie oszczedzajmy, ale po co przepłacac skoro JVC jest równie dobry). PANasonic jest 100Hz, JVC 50Hz,co jest dość waznym kryterium. Nie wiem tylko czy maja one, oba modele, obracana nóżkę. PAnasonic 178 stopni a JVC 176 , czy to duza róznica? Dzwiek w JVC ponoc rewelacja a jak brzmi Panasonic? Co do buczenia to ponoc oba buczą , moje pytanie który ciszej
? Może ktos miał przyjemnośc kożystania z serwisu obu modeli, bo słyszałem np. ze samsung to kaplica, człowiek nie może sie doprosic o SWÓJ naprawiony sprzęt? Kontrast JVC ma 1200:1 ale nie wiem jaki ma Panasonic? A panasonic ma do tego od zajebania róznych wejść i dodatków z których połowa nie wiem do czego służy
. Do czego służą poszczególne wejścia?: 2 x HDMI, 2 x SCART, komponent, kompozytowe, 1 x S-video, wejście audio, wejście PC, wyjście audio , prosze opiszcie je lub dajcie link zeby wiedziec co z czym potem połączyć i jak
. Aha i matryce, JVC uzywa ponoć sharpa co jest plusem, a Panasonic ma tez ponoć bardzo dobra matryce, więc tu chyba remis. Powiem tak tv bedzie uzywany narazie do kablówki ale DVD, komp itd juz w drodze, nawet jak za 5 lat HD bedzie juz standardem to nie chce znów zmieniać telewizora, i dlatego wole wybrac raz a dobrze :krol: Jestem laikiem,wiedze o LCD czerpie tylko z netu. Prosze pomóżcie wybrać i napiszcie mi czy te złącza w obu LCD sa wystarcające. Dzieki że dobrneliście do końca, ale chciałem w miare możliwości dopomóc też innym, Hej