JM Lab 715 plus Yamaha 667

siucha

New member
Moze pomozecie rozwiklac dylemat od ktorego cos mnie az kluje w mostku

Napisze szybko i zwiezle .Pozbylem sie Harman avr 245 jako ze nie przepuszczal audio po hdmi jak i barwa dzwieku lekko mnie rozczarowala.

Akutalnie kusi mnie Yamaha 667 (przody JM Lab 715) pytanie czy ona sobie poradzi w stereo z nimi?Czy moze lepszy bylby denon 1911?

Nie znosze dzwieku zbyt cieplego.Lubie jak dobrze uderzy jak i uslyszec wyraznie gwizdajaca gore.Czy ktorys z tych dwoch rozwiaze ten problem?

Niestety Harman gral tylko dobrze na gorze , mimo ustawienia basu na maksymalne brakowalo go tak jakby mial za malo mocy.

Dzieki za pomoc i rozwianie watpliwosci ;)

Ps.Pokoj okolo 16m2 - goly brak dywanow , meble minimalistycznie

siucha

New member
Tak .Walczylem z nim pare miesiecy na roznych konfiguracjach.Nie sadze zeby to byla wina glosnikow.Moze wina samego harmana byla (kupiony ebay i juz odsprzedany) .Aktualnie rozwazam dwa budzetowe:

Yamaha 667
Pioneer 820

lub troche wyzej

Pioneer 2020 (bo jest na promocji inaczej byla by yamaha 1067) aktualnie jest obnizka z 900 na 700 eur. Nie wiem tylko jak to zagra , mieszkam za granica na wsi do konkretnego miasta raczej daleko.

Dodaje bardziej konkretnie co i jak:

Przody - Focal.Jmlab Chorus 715
Tyl - JBL E20
Sub - raczej smieszny ale daje rade - Jamo sub 40

Ostatnia edycja:

siucha

New member
Moge odnowic temat.Dylemat mialem nad czym innym wkoncu padlo na denon 1611 .Opisuje wrazenia po Haramanie 245 ( na wszelkich ustawieniach) .Zakupilem dzisiaj denka 1611 zrobilem auto ustawienia i jakby to najprosciej opisac .... Duzo czytalem to forum jak i inne.Tutaj wiele razy czytalem zeby brac wyskie modele (niskie nie daja rady lub slabo graja) wiec teraz zastanawiam sie (slon na ucho mi nie nadepnol ) co nie daje rady ? to co zakupilem , moze zaprosic sasiadow z sasiedniej kamienicy wraz z nakazem eksmisji .Dlatego moja skromna rada dla niezdecydowanych - bierzcie co wam serduszko podpowiada , najlepiej nad tym wyjdziecie .Wiadomo ze kazdy bedzie zachwalal "swoje" Tyleko po co wywalac kasa jak tu kazdy radzi na "wysokie wypasione modele" Tak samo sie suggerowalem kiedy bralem harmana , ktorego po polrocznym katowaniu sprzedalem bo mialem dosc "dzwieku " ktory sie z niego wydostawal.

Dzisiaj poszedlem kupilem bez odsluchu denon 1611 po pol godzinnych ustawieniach zjadl harmana ktorego mialem w stereo napewno w kinie tez jak testowalem przez chwile .temat uwazam za zamkniety a zachwalaczy onkyo pozdrawiam rownierz :) Dlamnie numer jeden w tej chwili to wlasnie denon i ZADNE ale to ZADNE zlote piksele i nagrody przyznawane przez nie wiadomo kogo (moga byc przez caly swiat) nigdy do mnie nie przemowia .Pozdrawiam niezdecydowanych .Temat do zamkniecia

Wybaczcie moja chaotyke (lub haotyke) ale jeszcze trzesa mi sie raczki z wrazenia :)

PS2 Zapomnialem prawie TV mam toshibe po regza link idzie sterowanie ampli glosnosc itp , piekna sprawa , ogolnie bas zabiaja w porownaniu do harmana ( ktory ponoc z tego slynie) , wiec kwituje buhahaha

Do góry