jakość i różnice w seriach plazm Panasonica Viera

matifcb

Member
witam,

jestem na etapie zmiany na 3 plazme Panasonica Viera. Mialem 42st60 teraz mam 50st50 i szukam 60-65. Chcialem sie dowiedziec co oznaczaja te cyferki na koncu jak i te 2 cyferki. ST sa troche tansze niz VT. No i jeszcze VT30 jest taniszxy niz taki VT50 czy VT60 ktory jest najdrozszy chyba. Jakie sa roznice w tych seriach ?***

mam mozliwosc kupienia w swoim miescie 65EX600E czy ta zmiana po plazmie byla by ok ??

Ostatnia edycja:

brabo

Member

Attachments

• panasonic2013specs-3.jpg
    panasonic2013specs-3.jpg
    60,8 KB · Wyś: 215

matifcb

Member
czyli defacto cyferki na koncu nie sa wazne tylko Seria. Bo w sumie co za roznica czy byl w 2011 czy 2013 produkowany? Jesli sprzedawca poda mi godziny ogladan i ilosc wlaczen z menu serwisowego to chyba rocznik nie jet wazny tylko "przebieg" ? cos jak w autach ?

brabo

Member
mylisz się, czym nowsza seria tym lepszy panel i procesor o wyposażeniu nie wspominając , a co za tym idzie lepszy obraz
jeśli masz możliwość i tak bardzo chcesz kupić plazme ,to kup jak najnowszy model.
btw,moim skromnym zdaniem nie opłaca się kupować używanych (5,6,7 letnich) telewizorów, już lepiej dołożyć do nowego ,ale jak to mówią, si qu'a la font :)

matifcb

Member
no a powiedz mi do czego nowego porownac jakosc obrazu z plazm serii st, vt w panasie. Uzywka rocznego czy dwuletniego telewizora ok 60 cali ? za 3-4k pln ? chyba ciezko moim zdaniem cos znalezc dlatego szukam z przebiegami po 8000h bez wypalen plazm :(

aa teraz widze ze polecasz doplacic. Czyli ile doplacic ? jeszcze raz tyle ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teraz możesz porównać spokojnie z Oledem LG za 3999 zł - który wygra konkurencję !

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philipsa 55PUS67561 masz za 3099 zł z pakietem.
Ale ten Oled LG będzie lepszy.

matifcb

Member
troszke krece nosem jak widze 55 cali. Tylko 5 wiecej to moze byc malo, Pisalem o TX-58EX700E albo minimum 60 jakies.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dokładnie !
Po Twojej plazmie OLED będzie jak spełnienie marzenia i to w klasie cenowej.

matifcb

Member
spotkalem sie z opinia ze zamiana 50" na LCD o przekątnej 55" jest
bezsensowna.

O ile moge być w stanie już nabyć MU7000, który ma niezły efekt HDR, to przy codziennym oglądaniu zrobie krok do tyłu zamiast do przodu z jakością. Przy 60" to juz podobno chociaz rozmiar sie broni.

Nie ma co na siłę robić zmian, tym bardziej z plazmy. Sugestie zmiany na jakiś TCL, czy inny TV z matrycą IPS to już naprawdę robienie na siłę..

jak uwazacie wy ? ma to sens czy rzeczywiscie ten OLED LG Oled 55G910 bedzie juz zmiana w jakosci i 5" wiecej, czy to do gier czy do ogladania sportu i filmow z kompa ? ( tv sluzy jako monitor )

czy te LG sa tez 60" ? mysle ze to najlepsze rozwiazanie przejscie 10" wiecej i ceny sa chyba bardziej do zaakceptowania..

Ostatnia edycja:
Do góry