jakie ustawienia i opcje dla stereo- marantz sr4003???

maru73

New member
Witam wszystkich! Na wstepie przyznam sie ze jestem nowicjuszem w tych tematach i prosze o pomoc. Mianowicie... od niedawna jestem posiadaczem zestawu marantz 4003 (AV+dvd) z glosnikami yamaha NS-50F NS-C55 NS-E55 + sub magnat 301 A, z ustawieniami i podlaczeniem sobie poradzilem, z kalibracja tez ale mam niedosyt!! Filmy dvd ok., natomiast muzyka stereo gra dziwnie, tak jakos jak z "pudelka", jakby czegos brakowalo. Przyznam tez, ze w zasadzie nie wiem jaka opcje zalaczyc do muzyki, ktore z ustawien wybrac itp. Czy w tym apli nie ma zadnych korekcji dzwieku??

Ferrari95

New member
Zapewne nie o taką poradę Ci chodzi ale prawda jest taka, że amplituner do kina nijak ma się do muzyki w stereo!!!

Do mojego zestawu niedawno dokupiłem wzmacniacz PM 8003 i dopiero wtedy na własne uszy przekonałem się jakiego "kopa" daję muzyce dobry wzmak stereo :cool: Teraz dopiero mogę "poczuć" utwory ulubionych wykonawców :eek:k:

Czy przed zakupem odsłuchiwałeś Marantza z tymi kolumnami Yamahy? Moze tu jest pies pogrzebany i Twój ampli potrzebuje czegoś lepszego?

maru73

New member
cd

dzieki za odp. ! Zgadzam sie z twoja opinia i tego bylem swiadomy, cudow nie oczekiwalem. Myslelem ze poprostu taki zestaw zagra zdecydowanie lepiej od mojego poprzedniego stereo tzn. Diora WS 504 z kolumnami Technics. A tu tak jakos nie bardzo...zaskoczyl mnie brak jakichkolwiek korecji dzwieku!!! Aw zasadzie to tez nie wiem na jakich ustawieniach sluchac, czy na stereo czy na cs II music czy na jakims innym dolby. Moze tez te kolumny moje sa jeszcze nie dotarte, sam nie wiem...

meefistoo

New member
Witam

Ja polecam odsłuch płyt CD w stereo.
Co do korekcji dźwięku to a tym amplitunerze jest tylko bas i wysokie.
Polecam przefiltrować dźwięk przez korektor. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony.

Pozdrawiam

Do góry