Jakie okulary 3D to turbodekodera?

bobi1326

New member
Witam. Odbieram telewizję cyfrową za pośrednictwem turbodekodera od telewizji N. Zauważyłem, że po którejś aktualizacji softu turbodekodera pojawiła się opcja konwersji obrazu do 3D. Po włączeniu opcji uzyskuje obraz 3D (dwa obrazy obok siebie). Mam telewizor bez 3D ale chyba jak obraz jest już pokazywany jako 3D to wystarczą do tego jakieś okulary? Pytanie tylko jakie?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

witusb24

New member
Witam. Odbieram telewizję cyfrową za pośrednictwem turbodekodera od telewizji N. Zauważyłem, że po którejś aktualizacji softu turbodekodera pojawiła się opcja konwersji obrazu do 3D. Po włączeniu opcji uzyskuje obraz 3D (dwa obrazy obok siebie). Mam telewizor bez 3D ale chyba jak obraz jest już pokazywany jako 3D to wystarczą do tego jakieś okulary? Pytanie tylko jakie?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

potrzebny tv 3d który poskłada te dwa obrazy w jeden

bobi1326

New member
Kilkakrotnie używałem telewizorów 3D, które posiadały opcję konwersji sygnału 2D do 3D. Bawiłem się trochę tym i przełączając obraz 2D w 3D otrzymywałem właśnie takie same dwa obrazy obok siebie, które są względem siebie trochę przesunięte. Czy w takim razie nie wystarczą same okulary, które złożą te obrazy w jeden?

witusb24

New member
jesli masz tv 3d to okulary od tego tv starczą...na zwykłym tv obraz dzieli ci na pół(dwa identyczne obrazy obok siebie lub jeden pod drugim)i niczym tego nie poskładasz

Do góry