Jakie kolumny stereo do wzmacniacza Technics SU-A700 MK3

bogdanzieba

New member
Witam od niedawna stałem się właścicielem wzmacniacza stereo Technics SU-A700 MK3 i chciałbym do niego dokupić dobrej jakości kolumny głośnikowe. Co polecacie do tego sprzętu, słyszałem, że ładnie grają Altusy, więc jaki model 75, 110 czy 140 ?

Ponadto chciałbym jeszcze do niego dokupić odtwarzacz płyt CD, najlepiej Technicsa. Czy jest szansa na to, aby czytał pliki MP3 lub płyty nagrane CD-R ?

Przedstawię mój obecny zestaw Technicsa:

1. wzmacniacz Technics SU-A700 MK3,
2. tuner radiowy Technics ST-GT350,

Który odtwarzacz CD Technicsa polecacie:

1. SL-PG200A,
2. SL-PG3,
3. SL-PG 540.

Serdecznie dziękuję za sugestie i rady.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Fajny pomysł :) .W przypadku kompaktu mogą być modele które wymienił dommino6 ewentualnie coś z serii PG która była ostatnią serią np. Technics PG4 jest teraz na sprzedaż za 160zł (do negocjacji) jeżeli opis jest prawdziwy to się opłaca
Ten model był testowany w 2002r i nieźle wypadł w testach

Henry

Active member
Bez reklam
Jak znajdziesz sprawny, to śmiało bierz.
Sam używam do tej pory kilkunastoletniego Technicsa i jeszcze nie zdarzyło się, żeby nie odczytał jakiejś płyty, a jakość dźwięku na przyzwoitym wysokim poziomie.
Miałem przez jakiś czas coś z serii PG, ale młody i głupi byłem, wymieniłem na karuzelę ;)

bogdanzieba

New member
Czyli Technics nie zdążył opracować odtwarzacza plików MP3?
Czyli jedynie pozostaje mi CD i CD-R.

Przemek masz na myśli odtwarzacz SL-PG460A czy SL-PG420A?

Czyli te co podałem to nie za bardzo się nadają?

1. SL-PG200A,
2. SL-PG3,
3. SL-PG 540.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Od biedy możesz po kablu z telefonu lub komputera...ale za to już w lepszej jakości niż pliki MP3 ;)

bogdanzieba

New member
A co myślicie o odtwarzaczu płyt CD na 5 sztuk Technics SL-PD6?
Warto się w taką "karuzelę" pchać?

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Mam SL PD8 i jak wcześniej pisałem działa bez zarzutu, w sumie fajna zabawka na imprezę bądź sobotnie porządki, żona wrzuca 5 płytek i po kolei lecą różne kawałki z różnych albumów ;)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nie warto ,bo karuzela zawsze jest gorsza .Jeżeli kompakt to tylko klasyczny czyli jedno-płytowy

Karuzela jest dobrym rozwiązaniem do zastosowań komercyjnych np. baru , restauracji itp. do emisji tzw" muzyki w tle" tutaj głównie chodzi o wygodę niż o jakość dźwięku . Dawniej były też dostępne kompakty z funkcją szafy grającej np. na 100 płyt ,dzisiaj to jest kompletnie bez sensu w dobie plików muzycznych i pojemnych nośników np.dysków twardych

Henry

Active member
Bez reklam
Nie wszystkie są złe, akurat Technics wypuścił całkiem przyzwoite....ale jak napisałem fajna zabawka i dobrze grająca.

bogdanzieba

New member
Inicjatywa jest cały czas, mam wyszukane na Allegro i OLX ale muszę zasięgnąć waszych porad związanych z jakością poszczególnych sprzętów.

http://allegro.pl/technics-sl-pg-3-i5795861891.html (Do sprzedania piękny klasyk z bardzo wysokiej półki) - myślicie, że to prawda?
http://allegro.pl/technics-sl-pg-540-i5795863855.html (Komplkt kultowy nie zniszczalny laser , sprawny czyta cdr) - myślicie, że to też prawda, czy chwyt marketingowy?

Dzięki za propozycje ale ponad 300 zł nie dam za stary odtwarzacz CD, który nawet MP3 nie odczyta.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Jeśli nie czyta MP3 to same zalety ;)
Żartuję....
Gdybym składał Technicsa, to szukałbym jak najwyższych modeli, tym bardziej, że przy używkach różnice w cenach nie są znaczące, a w jakości będą już spore..

Do góry