Jakie kolumny do onkyo tx-nr609

Mc22

New member
Witam postanowiłem zakupić lepsze kino domowe (posiadam PlayStation 3 z BD) po odwiedzeniu 2 sklepów w okolicy wybór padł na amplituner onkyo ale mam problem z doborem kolumn . Metraż pokoju w którym będą brały to 18m . Przeglądając opinie w internecie o raz kwotę za którą mogę kupić kolumny to max 2500 zł dlatego zainteresowałem się następującymi zestawami :
Koda av-702 + sw-1000
Koda Harmony k-5300 + sw-5300
Lub na sam początek fronty Monitor Audio MR6 + centralny/sub
Max moich możliwości za cały zestaw to 5500 zł więc w tej cenie chyba nic lepszego kupić nie mogę chyba że ktoś poleci coś innego za tą cenę i do tego metrażu. Byłbym wdzięczny za odpowiedzi oraz podpowiedzi co kupić aby być zadowolonym

mors111

Active member
Bez reklam
napisz priv do Blackninja

za 5.500 powinieneś się zmieścić z całym kompletem kolumn ( może na początek bez suba , lub jakiś tańszy ale i bez niego na początek będzie dobrze zarówno w kinie jak i muzyce )

waski1979

New member
Mam ten sam dylemat sprzęt ONKYO 609 i jakie kolumny ? Słuchałem w sklepie audio jak graja Dali Concept 6 , Jamo 606 , Wharfedale i jak dla mnie w tej kolejności mi pasiły Concepty były wyraziste cudeńko lecz cena mnie zmartwiła. Jestem ciekaw jak graja z onkyo Klipsch Reference Rf 62 lub słabsze 52 oraz Bowers & Wilkins jakiś model . Lub z innej beczki na forum jedni piszą ze warto brać Jamo i tu mam dylemat jakie czy 506+sub200 606+sub 608hcs3 bez suba .Co wy na to ja słucham wszystkiego sprzęt głównie do filmów 60% muzyki 40% Ostatnio słucham Reggae i Chillout.

rafalheba

New member
Ja słuchałem w sklepie ostatnio Jamo 608 i grały bardzo ładnie, co do reszty to się nie wypowiem, bo nie słuchałem... Sam je chyba wezmę + Onkyo 609, bo zagrały z nim zdecydowanie lepiej niż z Denonem 1912

waski1979

New member
Ja już też jestem zdecydowany dziś zakupiłem JAMO 606 w kolorze wenge (podchodzi pod brąz) więc po ustawieniach wszystkiego jak trza gra pięknie i na pokoju 25m2 w zupełności starcza . Czekam jeszcze z sub 260 bo nie mieli na miejscu w przyszłym tygodniu mówili że będą lecz na polskim rynku sub w kolorystyce wenge nie jest do dostania tylko kolor biały,czarny,dark apple :( może by kupić innej marki w kolorze wengo ? :) Moje wrażenie rewelka :) graja naprawdę dobrze tylko onkyo 609 ma tyle opcji że minie z 2 tyg. jak dojdę co i jak i z czym to się je :)

pinio12

New member
hmm...słuchałem dzisiaj klipsch rf 62 na denon 510(stero) i klipsch f 30 z onkyo 609. powiem tak rf 62 mnie użekły piekna scena i środek ,poprawny dół (bdb do stereo).natomiast ,f 30 z 609 ... traa...gee...dia ! nie wiem o co chodzi ale jakoś to razem nie zatańczyło.niby f 30 mocniejsze od rf 62 a grały tak sobie.

Do góry